Σοβαρά προβλήματα με το πόσιμο νερό έχουν οι κάτοικοι στο Μετόχι.

Η περιοχή υδροδοτείται από μια φυσική πηγή και όταν το νερό δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τους, τότε ενεργοποιείται η γεώτρηση που λειτουργεί, με αποτέλεσμα όχι μόνο, το νερό να έχει λάσπη, αλλά και να πέφτει η πίεση του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις το νερό σταματάει να τρέχει ειδικά στα σπίτια που είναι σε ψηλά επίπεδα και δεν φτάνει γρήγορα.

Μέχρι και πέρυσι το υδραγωγείο στην περιοχή που λειτουργούσε από την πηγή έλεγχε άτυπα ένας κάτοικος του Μετοχίου σε συνεννόηση με το δήμο Αργαλαστής.

Όπως παραδέχεται ο ίδιος, κουράστηκε και για το λόγο αυτό σταμάτησε να ελέγχει την λειτουργία της πηγής και του υδραγωγείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο πριν παραδώσει τα καθήκοντά του ενημέρωσε τους υδραυλικούς αλλά και την ίδια την δημοτική αρχή πως υπάρχει πρόβλημα στα φλοτέρ και είναι αναγκαία η αλλαγή τους.

«Όσο εγώ έλεγχα το υδραγωγείο και την πηγή όλα πήγαιναν μια χαρά. Είπα όμως σε όλους πριν φύγω πως πρέπει να αλλαχθούν τα φλοτέρ, γιατί έχουν πρόβλημα και θα δημιουργηθεί εμπλοκή στη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης», σημειώνει ο Γιώργος Ράπτης.

Από τότε μέχρι σήμερα όμως ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα και όχι μόνο αυτό αλλά η δημοτική αρχή αντί να επιληφθεί του προβλήματος σταμάτησε την υδροδότηση από την πηγή και έθεσε σε συνεχή λειτουργία τη γεώτρηση.

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης