Ένας ολοκληρωμένος αθλητικός χώρος, φιλικός και προσβάσιμος στα Άτομα με Αναπηρία, κατάλληλος για την άθληση μικρών και μεγάλων, θα δημιουργηθεί στο νησί των Κυθήρων, μετά την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την κατασκευή των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στη θέση Μανιτοχώρι, που εισηγήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 510.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της Περιφέρειας και αφορά την κατασκευή γηπέδου μπάσκετ, χώρου υπαίθριας άθλησης με όργανα εκγύμνασης (gym park) και εγκαταστάσεων για άλμα εις ύψος, εις μήκος και για σφαιροβολία. Επίσης, προβλέπει αποδυτήρια με ειδικά διαμορφωμένο χώρο εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ, αναψυκτήριο, περίφραξη κ.λπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισήμανε ο κ. Χατζηπέρος, οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις θα επιτρέψουν στους νέους που επιθυμούν την εισαγωγή τους σε στρατιωτικές σχολές να δώσουν εξετάσεις, καθώς θα μπορούν να προπονούνται στα εξεταζόμενα αγωνίσματα, «κάτι ανέφικτό έως σήμερα στα Κύθηρα».

Κλείνοντας την εισήγησή του, ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι σταθερή πολιτική της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων είναι η αυτονομία και η επάρκεια των αθλητικών υποδομών σε όλα τα νησιά και την Τροιζηνία. Όπως σημείωσε, αποτελούν «ιδιαίτερο κομμάτι της Περιφέρειας. Λόγος για τον οποίο έχουν προγραμματιστεί και ενταχθεί στον προϋπολογισμό της πολλά ακόμη έργα αθλητικών εγκαταστάσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης