Αποχωρούν και άλλοι αγρότες από τα μπλόκα, ανοίγοντας έτσι και άλλους δρόμους για τους οδηγούς, την ίδια ώρα που άλλοι αγρότες, όπως του Προμαχώνα και της Νίκαιας, σκληραίνουν τη στάση τους.

Αυτό είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί ανάμεσα στους αγρότες, κλίμα το οποίο κάθε άλλο παρά ενωτικό είναι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση από το συντονιστικό όργανο έχει ως εξής:

Αγαπητοί συνάδελφοι αγρότες

Μετά από έναν μεγαλειώδη 20ημερο αγώνα, πολλές φορές κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, αντιμετωπίζοντας παράλληλα την αδιαλλαξία αλλά και την έλλειψη διάθεσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τη μεριά της Κυβέρνησης, αν και αποσπάσαμε ομολογία αποδοχής της Υπουργού κ. Μπατζελή, ότι το εισόδημά μας μειώθηκε κατά 40% αναστέλλουμε προσωρινά τις κινητοποιήσεις μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να τονίσουμε τα κάτωθι:

1. Στα οικονομικά μας ζητήματα ο αγώνας μας δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα ώστε να είμαστε βιώσιμοι και ανταγωνιστικοί στο διεθνές περιβάλλον, παρά ταύτα, εμείς θα συνεχίσουμε να παράγουμε στη γη και να δημιουργούμε πλούτο για την ελληνική οικονομία.

2. Για τα μεγάλα και τα μικρά έργα μέσω του προγράμματος Μπαλτατζής δεν αποσπάσαμε ούτε καν δέσμευση για συνέχιση της χρηματοδότησης των έργων.

3. Για τα θεσμικά ζητήματα αναμένουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την υλοποίηση του Μητρώου Εμπόρων και επίσης για την εφαρμογή ως εργαλείο Εθνικής Πολιτικής του Μητρώου Αγροτών.

Επίσης, δηλώνουμε ότι η αποχώρησή μας από τα μπλόκα δεν μπορεί να θεωρηθεί από τους Κυβερνώντες ως ήττα για εμάς και νίκη της Κυβερνητικής γραμμής.

Κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι η αναστολή του αγώνα είναι πρόσκαιρη και ότι, εάν δεν υλοποιηθούν αυτά στα οποία η ίδια η Κυβέρνηση έβαλε χρονοδιάγραμμα, τότε θα μας βρουν μπροστά τους.

Πορευτήκαμε με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του αγρότη. Αντιλαμβανόμαστε δε ότι δημιουργήσαμε μικρά ή μεγάλα προβλήματα στις υπόλοιπες επαγγελματικές ομάδες, πολλές από τις οποίες ήταν αλληλέγγυες στον αγώνα μας αλλά, όπως γνωρίζετε, εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουμε άλλη επιλογή για να ακουστεί η φωνή μας.

Οφείλουμε να συγχαρούμε όλους τους αγρότες που συμμετείχαν στον αγώνα που από κοινού δώσαμε και τους καλούμε να συμπαρασταθούνε με κάθε τρόπο στην αυριανή απεργία των εργαζομένων.

Ραντεβού στην εκατοστή επέτειο του Κιλελέρ, που από τότε οι πραγματικοί αγρότες μας δείξανε το δρόμο του συνεχή αγώνα για να φτάσουμε κάποτε στην ΙΘΑΚΗ.

Τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου είναι τα εξής:

Μικροθήβες Τύρναβος

Πλατύκαμπος Φλώρινα

Αμύνταιο Γιαννιτσά Παραλίμνης

Χαλάστρα – Μάλγαρα Τρίγλια Χαλκιδικής

Γαλάτιστα Χαλκιδικής Σέρβια Κοζάνης

Πράσινα Φανάρια Νέα Χαλκηδόνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης