Νέες κινητοποιήσεις από τους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Πατρών

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014, 11:37
Νέες κινητοποιήσεις από τους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Πατρών
Σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων προχωρούν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πατρών, αφού, όπως αναφέρει ο σύλλογος σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με την αξιολόγηση «απαιτούνται 659 υπάλληλοι για το Πανεπιστήμιο Πατρών, πριν τη διαθεσιμότητα είχαμε 457 υπαλλήλους και σήμερα έχουμε 302».

Έτσι, από τις 29 Οκτωβρίου οι διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος, έπειτα από συζήτηση στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου, θα προχωρήσουν στις παρακάτω κινητοποιήσεις:

- την Τετάρτη θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών (Μαιζώνος 200), στις 12.00, για τις εξελίξεις στα ζητήματα διαθεσιμότητας – απολύσεων
- την Πέμπτη προκηρύσσουν στάση εργασίας 10.00 - 13.00 και καλούν συγκέντρωση των εργαζομένων και των φορέων της πανεπιστημιακής κοινότητας στο κτήριο Α΄
- το Σάββατο 1 Νοεμβρίου θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος, την προηγούμενη εβδομάδα έγινε συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας για το θέμα της διαθεσιμότητας.

«Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου το Δ.Σ. και αντιπροσωπεία από τους υπό διαθεσιμότητα συναδέλφους συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας για τα ζητήματα της διαθεσιμότητας - απολύσεων. Η συνάντηση δεν έφερε νέα αποτελέσματα, πέρα από τις ήδη εκφρασμένες δεσμεύσεις του υπουργού τον Ιούνιο του 2014, ότι μετά την αξιολόγηση και τα αποτελέσματά της δεν θα απολυθεί κανείς από τους υπαλλήλους των Πανεπιστημίων» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Χ.Λ.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014, 11:37