Νέες κινητοποιήσεις στα Μ.Μ.Μ.

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011, 18:39
Νέες κινητοποιήσεις στα Μ.Μ.Μ.

Νέα ταλαιπωρία αναμένει από αύριο το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, τη στιγμή κατά την οποία το περίφημο νομοσχέδιο για το νέο οργανωτικό και εργασιακό καθεστώς στις Αστικές Συγκοινωνίες, δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, αν και πληροφορίες για το περιεχόμενό του βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Για αύριο Δευτέρα, 10/1/2011 το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων έχει ως εξής:

- Μετρό και ΗΣΑΠ θα ακινητοποιηθούν 12:00-16:0

- Λεωφορεία-Τρόλεϊ και Τραμ στάση εργασίας 11:00-16:00

Αύριο το μεσημέρι έχουν προγραμματιστεί Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων των Εργαζομένων, προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση που δημιουργείται και να πάρουν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν η πρόταση που θα τεθεί στις Συνελεύσεις είναι για νέες στάσεις εργασίας την Τρίτη και την Τετάρτη και 24ωρη απεργία την Πέμπτη. Όλα αυτά βέβαια τελούν υπό την αίρεση των αποφάσεων των δικαστηρίων, στα οποία αναμένεται να προσφύγουν οι διοικήσεις των Οργανισμών.

Την ίδια ώρα αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων έως και 40%, την οποία επιβεβαίωσε επίσημα η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, διά στόματος του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Σπύρου Βούγια.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο κ. Βούγιας προανήγγειλε ότι από την 1-η Φεβρουαρίου θα ισχύσουν για την Αττική δύο τύποι εισιτηρίων. Ένα το οποίο θα κοστίζει 1,20 ευρώ και θα είναι για μια απλή διαδρομή και ένα που θα στοιχίζει 1,40 για τις συνδυαστικές, με διάρκεια ισχύος τα 90 λεπτά. Κατά 10 ευρώ, δηλαδή από 35 σε 45 αυξάνονται και οι μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Ανάλογη τύχη αναμένεται να έχουν και τα εισιτήρια στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή τις εξαγγελίες αυτές, μέλη της κίνησης πολιτών «Ακρίβεια Στoπ» και «Επιβάτες της Θεσσαλονίκης», πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, προέβησαν σε συμβολική κατάληψη λεωφορείων και προέτρεπαν στο επιβατικό κοινό να μην ακυρώνει τα εισιτήρια.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011, 18:41