Νοίκιασε σπίτι μέσω πλατφόρμας και… επιτήδειοι επιχείρησαν να της αδειάσουν τον λογαριασμό!

Νοίκιασε σπίτι μέσω πλατφόρμας και… επιτήδειοι επιχείρησαν να της αδειάσουν τον λογαριασμό!
Ολοένα και πιο εφευρετικοί γίνονται πλέον επιτήδειοι που επιχειρούν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.

Όπως κατήγγειλε στη «Δημοκρατική της Ρόδου» μια 33χρονη, παραλίγο να κάνουν... φτερά τα χρήματα που είχε στον τραπεζικό της λογαριασμό, όταν αποφάσισε να ενοικιάσει για μερικές ημέρες σπίτι στη Θεσσαλονίκη μέσω γνωστής πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Αφού έκανε την κράτηση συμπληρώνοντας τα στοιχεία της στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα επικοινώνησε μαζί της ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του σπιτιού και προφασιζόμενος ότι υπάρχει πρόβλημα με την αποδοχή της πιστωτικής της κάρτας τής ζήτησε επιπλέον στοιχεία, μεταξύ των οποίων και τον κωδικό επαλήθευσης της κάρτας της (CVC), τον οποίον η ίδια του γνωστοποίησε χωρίς να υποψιαστεί το παραμικρό.

Ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης την ευχαρίστησε για τη συνεργασία και στη συνέχεια τη διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα είχε αντιμετωπιστεί και πως το σπίτι θα ήταν στη διάθεσή της για το χρονικό διάστημα που είχε επιλέξει η 33χρονη.

Μέσα σε λίγα λεπτά, η γυναίκα δέχθηκε τηλεφώνημα από την τράπεζα με την οποία συνεργάζεται κι ενημερώθηκε ότι σε δύο διαφορετικά σημεία από το εξωτερικό επιχειρείται ανάληψη χρημάτων και χρέωση της κάρτας της. Αφού διαβεβαίωσε το αρμόδιο τμήμα της τράπεζας πως δεν πρόκειται για την ίδια, αμέσως δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για την ακύρωση της κάρτας της και την επανέκδοση νέας.

Η ίδια, όπως υποστηρίζει, γλύτωσε τα χειρότερα χάρη στην άμεση κινητοποίηση της τράπεζας, ενώ εφιστά μέσω της «Δ» την προσοχή των χρηστών, επισημαίνοντας ότι οι επιτήδειοι καραδοκούν στο διαδίκτυο.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018, 09:03