Νοικιάζουν σπίτια και καταστήματα χωρίς... ενοίκιο

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013, 12:57
Νοικιάζουν σπίτια και καταστήματα χωρίς... ενοίκιο
Σε απόγνωση βρίσκονται ιδιοκτήτες κατοικιών και καταστημάτων, καθώς φτάνουν σε σημείο να δίνουν... τζάμπα το ακίνητό τους, αρκεί ο ενοικιαστής να πληρώνει τα χαράτσια και τους λογαριασμούς!

Δηλαδή -σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία»- να καλύπτει το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, τα δημοτικά τέλη και τα χαρτόσημα για την ενοικίαση, ή ακόμη και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Οι αγγελίες στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο για τη νέα... ανταλλακτική μέθοδο αυξάνονται ραγδαία και οι κτηματομεσίτες αναφέρουν ότι θα λάβει μεγάλες διαστάσεις τους επόμενους μήνες εξαιτίας της αδυναμίας των ιδιοκτητών να πληρώσουν τα απανωτά χαράτσια που έχουν πλήξει την ακίνητη ιδιοκτησία.

Μόνο οι Φόροι Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2011, 2012 και 2013, το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ για πέρυσι -που πρόσφατα ολοκληρώθηκε η καταβολή του-, ο ΕΕΤΗΔΕ για το 2013, μειωμένος κατά 15% -που ξεκινά να πληρώνεται από αυτόν τον μήνα-, καθώς και ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων που θα τεθεί σε ισχύ από το 2014 προκαλούν μια άνευ προηγουμένου επιβάρυνση, την οποία δεν μπορούν να την αντέξουν όλοι.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, για τα χιλιάδες άδεια ακίνητα όλων των ειδών, όσα δηλαδή δεν προσφέρουν κάποιο εισόδημα, είναι αδύνατη η πληρωμή όλων αυτών των φόρων, με αποτέλεσμα οι κάτοχοί τους να καταφεύγουν σε πρακτικές δωρεάν μίσθωσης.


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013, 15:28