Σκηνές βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα στην Ιερισσό Χαλκιδικής.

Ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας πραγματοποίησαν έφοδο λίγο μετά τις 03.15 τα ξημερώματα στις κατοικίες δύο υπόπτων για την επίθεση στις εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής πριν από δύο μήνες, την ώρα που βρίσκονταν μέσα μαζί με τις οικογένειες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με άρθρο του seleo.gr, πραγματοποιήθηκαν δύο συλλήψεις. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα στον Πολύγυρο στις 08.00 το πρωί. Σε βάρος τους έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Ήδη, κάτοικοι της περιοχής έχουν ξεκινήσει προς τα εκεί, προκειμένου να τους συμπαρασταθούν.

Πηγές αναφέρουν ότι πρόκεται για τους δύο ανθρώπους, για τους οποίους υπάρχουν στοιχεία ότι συμμετείχαν στην εισβολή στις εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός». Ειδικότερα, από τον ένα βρέθηκε γενετικό υλικό σε σκούφο περίπου 1 χλμ. από το εργοτάξιο, ενώ στο σπίτι του δεύτερου εντοπίστηκε καραμπίνα που είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι αστυνομικοί έσπασαν τις πόρτες της εισόδου, πιάνοντας κυριολεκτικά στον ύπνο τους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα. Σύμφωνα με άρθρο του thesstoday.gr, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι αρχικά οι αστυνομικοί προσπάθησαν να εισβάλλουν, σπάζοντας την είσοδο του πρώτου σπιτιού με λοστό, όμως έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη ο οποίος άνοιξε την πόρτα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να συλληφθεί μπροστά στα μέλη της οικογένειάς του.

Στο δεύτερο σπίτι οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα με μια κλωτσιά, προχωρώντας στη σύλληψη του ιδιοκτήτη.

Η έφοδος της Αστυνομίας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, με δεκάδες κατοίκους να συγκεντρώνονται στη συνέχεια στην πλατεία του χωριού, την ίδια ώρα που ηχούσαν οι καμπάνες της έδρας του Δήμου Αριστοτέλη.

Όπως επισημαίνεται σε άρθρο του soshalkidiki.wordpress.com το Αστυνομικό Τμήμα Ιερισσού παραμένει κλειστό, την ίδια στιγμή που εξαγριωμένοι κάτοικοι πραγματοποίησαν επιδρομή εντός του χώρου, καταστρέφοντας ό, τι βρήκαν μπροστά τους.

Η εκμετάλλευση των ορυχείων χρυσού στο νομό Χαλκιδικής έχει χωρίσει στα δύο τον τοπικό πληθυσμό, με τη μια πλευρά να υποστηρίζει ότι αυτή η επένδυση θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την άλλη να εστιάζει την προσοχή της στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τις μακροπρόθεσμες συνέπειες σε μια περιοχή, η οποία στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία της στις τουριστικές επιχειρήσεις. Τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε κατοίκους και δυνάμεις της Αστυνομίας.

Με το συγκεκριμένο θέμα έχει ασχοληθεί πολλές φορές η εκπομπή Ζούγκλα, πραγματοποιώντας μεταξύ άλλων και οδοιπορικό στην ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε επίσης:
Ιερισσός: Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι τέσσερις συλληφθέντες, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013, 14:40
Εκτονώθηκε η κατάσταση στην Ιερισσό – Σε κλούβα της ΕΛ.ΑΣ. οι προσαχθέντες κάτοικοι, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013, 19:45

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης