Το επίδομα πενίας που δεν του ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας οδήγησε 63χρονο απολυμένο του Αστεροσκοπείου Αθηνών να αποπειραθεί να αυτοκτονήσει και να επιτεθεί σε βάρος υπαλλήλων και του αντιπροέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Αθανάσιο Ρόντο.

Πρόκειται για τον 63χρονο Γ.Κ. ο οποίος προσπάθησε μπροστά στα μάτια υπαλλήλων και δικαστών να κόψει τον βραχιονά του με ένα γυαλί και απώθησε βίαια τον αντιπρόεδρο του ΔΙκαστηρίου Αθ. Ράντο που προσπάθησε να τον ηρεμήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό, που ήταν ιδιαίτερα σοβαρό διαδραματίστηκε έξω από τη γραμματεία του Γ Τμήματος του Δικαστηρίου όπου εμφανίστηκε ο 63χρονος προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της αίτησης πενίας που είχε υποβάλλει ώστε να έχει δικηγόρο, άνευ εξόδων.

Η γραμματεάς τον ενημέρωσε πως η αίτησή του απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους γιατί προσκόμισε τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν και τότε αυτός καταλήφθηκε, σύμφωνα με τις περιγραφές, από αμόκ.

Όπως έγινε γνωστό ο Γ.Κ., αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, δεν έχει οικονομικούς πόρους, ενώ πρόσφατα έχασε το ένα του παιδί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 63χρονος, όπως ο ίδιος είπε, εργαζόταν ως νυκτοφύλακας στο Αστεροσκοπείο Αθηνών και απολύθηκε, ενώ είχε υποβάλλει στο Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ αίτημα πενίας, προκειμένου να του χορηγηθεί χωρίς αμοιβή δικηγόρος για να καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης με την οποία παύθηκε οριστικά από την εργασία του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης