Νίσυρος: Περίπου 700 κιλά κάνναβης εντόπισαν στο ιστιοφόρο - Τρεις συλλήψεις

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2017, 14:40
Νίσυρος: Περίπου 700 κιλά κάνναβης εντόπισαν στο ιστιοφόρο - Τρεις συλλήψεις
Περίπου 700 κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν το πρωί στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νισύρου, στους εσωτερικούς χώρους ξύλινου ιστιοφόρου σκάφους, σημαίας Τουρκίας.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Πέμπτης, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του ανωτέρω σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά Νισύρου, με τρεις αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Άμεσα έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., παραπλέον πλοίο και ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.Το ιστιοφόρο εντοπίστηκε από το Φ/Γ “SHIRVAN”, σημαίας Μάλτας, ενώ λίγες ώρες αργότερα ξεκίνησε η ρυμούλκησή του από το Ρ/Κ “ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ” Ν. Βόλου 562, με προορισμό το λιμένα Μανδρακίου Νισύρου, όπου και κατέπλευσαν σήμερα το πρωί.

Eν συνεχεία μετά από αξιολόγηση των πρώτων στοιχείων και ενημέρωση της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, πραγματοποιήθηκε έρευνα από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νισύρου στο ιστιοφόρο σκάφος, όπου εντοπίστηκε σε αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες και κατασχέθηκε η προαναφερθείσα ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Από τη Λιμενική Αρχή Κω, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι τρεις επιβαίνοντες και κατασχέθηκε το σκάφος μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2017, 15:07