Την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα ζητά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία να προτείνει σε όλες τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας να υιοθετήσουν ένα κοινό κείμενο – αίτημα για επιστροφή των Μαρμάρων.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χανίων, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αντινομάρχης Φωτεινή Παπαμαρκάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε, στόχος είναι να προωθηθεί το αίτημα μέσω όλων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας, “και σύσσωμη η δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση να μπορεί να εκφράσει το αίτημα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο”.

Όπως είπε η κ. Παπαμαρκάκη, η οποία είναι και η εισηγήτρια του θέματος, όταν το αίτημα πάρει την τελική του μορφή, μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, θα κατατεθεί τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στη Βρετανική Κυβέρνηση.

Το σκεπτικό, πάνω στο οποίο αναπτύσσεται το αίτημα, βασίζεται στο επιχείρημα ότι σήμερα δεν υπάρχουν λόγοι για τους οποίους τα Γλυπτά δεν πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα, ενώ για την υποστήριξη του αιτήματος το θέμα θα τεθεί και στην ΕΝΑΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης