Δικαίωση για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες της Νέας Μηχανιώνας. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε νόμιμη την απεργία τους, απορρίπτοντας την τελευταία αγωγή των πλοιοκτητών της Ν. Μηχανιώνας, με την οποία ζητούσαν να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική.

Επρόκειτο για την 4η κατά σειρά αγωγή που κατέθεσε ο Αλιευτικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Μηχανότρατων Νέας Μηχανιώνας «Η Αγία Παρασκευή» κι ενώ όλες οι προηγούμενες αποφάσεις είχαν κάνει τυπικά δεκτό το αίτημά τους να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των Αιγύπτιων αλιεργατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σκεπτικό της τελευταίας απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «οι γενόμενες κατά τον Ιανουάριο απεργιακές κινητοποιήσεις δεν κρίνεται ότι ήταν ικανές να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη στους πλοιοκτήτες και στο κοινωνικό σύνολο».

Την ίδια ώρα χαρακτηρίζεται «ουσιαστικά αβάσιμος» ο ισχυρισμός των εναγόντων ότι η απεργία γίνεται για λόγους εκδίκησης, αφού είναι εμφανές πως γίνεται μόνο για την προάσπιση των νόμιμων και δίκαιων αιτημάτων τους.

Οι αλιεργάτες, οι οποίοι ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους στις αρχές του χρόνου, ζητούν την ικανοποίηση θεσμικών τους αιτημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης