Αποκάλυψη της εκπομπής «Δίκη στο Open»: Ζήτησε μετάθεση και ο τρίτος ανακριτής του «Noor 1»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020, 00:40
Αποκάλυψη της εκπομπής «Δίκη στο Open»: Ζήτησε μετάθεση και ο τρίτος ανακριτής του «Noor 1»

Στην αποκάλυψη ότι ζήτησε μετάθεση ο ειδικός ανακριτής Πειραιά, Γιάννης Πετρόπουλος, ο οποίος ανέλαβε την παράλληλη έρευνα του «Noor 1» τον Σεπτέμβριο του 2019, προχώρησε η εκπομπή «Δίκη στο Open».

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Θωμαΐδης στην εκπομπή της Δευτέρας, ο κ. Πετρόπουλος κατέθεσε έγγραφο αίτημα στους ανωτέρους του να μετατεθεί από τον Πειραιά στη Χαλκίδα για προσωπικούς λόγους.

Η τύχη του αιτήματός του θα γίνει γνωστή τις επόμενες μέρες. Ο κ. Πετρόπουλος είχε ζητήσει εγγράφως να του διατεθεί επίκουρος ανακριτής λόγω του όγκου των δικογραφιών, αλλά το αίτημά του δεν απαντήθηκε από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Πειραιά Γιάννη Μαλλούχο.

 

Απορρίφθηκε και άλλη άρση απορρήτου για το ναρκόπλοιο

Όπως αποκάλυψε παράλληλα η «Δίκη στο Open» και σε άλλη περίπτωση δεν έγινε δεκτή η άρση απορρήτου από το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά, στην έρευνα για το «Noor 1».

Πιο συγκεκριμένα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα είχε ζητήσει να γίνει άρση απορρήτου στο κινητό του ισοβίως καταδικασθέντα Μάκη Γιαννουσάκη, το οποίο βρέθηκε στη φυλακή.

Το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε το αίτημά της, αλλά έγινε αναίρεση. Με αυτόν τον τρόπο βρέθηκαν εκατοντάδες τηλεφωνικές κλήσεις στο κινητό του κρατουμένου.

Ακολούθως άρχισαν να ερευνώνται από την πρώτη ανακρίτρια του «Noor 1» Ευαγγελία Αλεξακίδου, η οποία πριν ολοκληρώσει το έργο της, μετατέθηκε!    

 

Στον Άρειο Πάγο η συνέντευξη του Μάρτυρα του «Noor 1»

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος είναι επόπτης των υποθέσεων ναρκωτικών σε όλη την επικράτεια, ζήτησε από την τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη στο Οpen» ολόκληρη τη συνέντευξη που έδωσε ο μάρτυρας του «Noor 1» στην εκπομπή.

Το ηχητικό υλικό και η πλήρης απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης παραδόθηκαν στον κ. Ντογιάκο, ο οποίος σε τηλεοπτική του παρέμβαση είχε δεσμευτεί ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το παν ώστε να λάβει ένορκη κατάθεση από τον μάρτυρα που προσπαθεί εδώ και 2,5 περίπου χρόνια να έρθει σε επαφή με τις ελληνικές αρχές.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020, 01:09