Τον Δήμαρχο Χερσονήσου Ζαχαρία Δοξαστάκη επισκέφτηκε σήμερα ο γνωστός Νορβηγός φωτογράφος, Stian Rekdal, συνοδευόμενος από τη συνεργάτιδά του Dorota Feifer.

Ο κ. Rekdal βρίσκεται στη Χερσόνησο στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Δήμο Χερσονήσου για την προώθηση του προορισμού (destination profile), προκειμένου να δημιουργήσει υλικό προβολής και από τις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες χρησιμοποιώντας την τεχνική time lapse photography (που στα ελληνικά αποδίδεται με τον όρο video χρονικής επιτάχυνσης), μια πρωτοποριακή κινηματογραφική τεχνική που στηρίζεται στη λήψη εκατοντάδων ή χιλιάδων σταθερών φωτογραφιών του ίδιου θέματος σε τακτά χρονικά διαστήματα (π.χ. μία φωτογραφία το δευτερόλεπτο ή και μία φωτογραφία την ώρα, ανάλογα με το θέμα) και σε κάποιο βάθος χρόνου (που μπορεί να κυμαίνεται από κάποιες ώρες έως κάποιους μήνες), οι οποίες εκ των υστέρων συντίθενται σε μια ταινία πολύ υψηλής ευκρίνειας (ultra high definition).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Rekdal θα δημιουργήσει μία ταινία για ολόκληρο το Δήμο Χερσονήσου, καθώς και επί μέρους θεματικά βίντεο για εξειδικευμένες μορφές τουρισμού (θρησκευτικός, φυσιολατρικός, ποδηλατικός κά).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης