Τραγική κατάληξη είχε η εκδρομή 51 προσκυνητών από το χωριό Καστανούσα των Σερρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 10:20 το πρωί, το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε μετωπικά με μία νταλίκα στο 45ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης Βέροιας, έξω από την Αλεξάνδρεια (Γιδά).

Την ώρα του δυστυχήματος, που σημειώθηκε σε ευθεία δρόμου, διπλής κατεύθυνσης, μήκους περίπου τριών χιλιομέτρων, έβρεχε καταρρακτωδώς και η ορατότητα ήταν περιορισμένη.

Από την σύγκρουση έχασαν την ζωή τους τρία άτομα και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 31, ανάμεσά τους και παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νεκροί είναι ο οδηγός του λεωφορείου, Παπαδόπουλος Μιχαήλ και ο συνοδηγός Σιδηρόπουλος Παναγιώτης, ο οποίος ήταν ο ιερέας που είχε οργανώσει την εκδρομή, αλλά και ο οδηγός της νταλίκας, Ευθυμιάδης Θανάσης, o οποίος εξέπνευσε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός του λεωφορείου  ήταν 37 ετών, πατέρας ενός 5χρονου παιδιού, ενώ η σύζυγός του περιμένει το δεύτερο παιδί τους.

Αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν ότι ο οδηγός της νταλίκας, εξαιτίας της στενότητας και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος βγήκε στο αντίθετο ρεύμα.

Ακούστε πως περιγράφει το δυστύχημα στην zougla.gr o επιβάτης του λεωφορείου Ελευθέριος Κεϊσίδης:

Δείτε εδώ τα πρώτα πλάνα όπως τα μετέδωσε η τηλεόραση της ΝΕΤ

Οι τραυματίες την ώρα που καταφθάνουν στο Γενικό Νοσοκομείο ΒέροιαςΌλα έγιναν ακαριαία. Ο οδηγός του λεωφορείου δεν πρόλαβε να αντιδράσει και τα οχήματα συγκρούστηκαν μετωπικά.

Το μπροστινό τμήμα και των δύο οχημάτων καταστράφηκε ολοσχερώς.

Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν οι τραυματίες, αλλά και να ανασυρθεί η σορός του ιερέα από τα συντρίμμια του λεωφορείου.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας, σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και στο Κέντρο Υγείας Ημαθίας.

Οι τραυματίες συνολικά φτάνουν τους 31, ο ένας εκ των οποίων πολύ σοβαρά. Οκτώ παιδιά που είχαν τραυματιστεί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για προληπτικούς λόγους.

Στο νοσοκομείο της Βέροιας μεταφέρθηκαν 20 από τους τραυματίες, ανάμεσά τους και 5 παιδιά, ηλικίας από 2 έως 17 ετών.

Ακούστε τι μεταδίδει από το σημείο του δυστυχήματος ο συντάκτης της εφημερίδας «Ημερησία» Βέροιας Αντώνης Χατζηκυριακίδης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του χωριού Καστανούσα, Στάθης Κουρτίδης, ο ιερέας του χωριού μίσθωσε το λεωφορείο από το Κικλίς, ώστε οι κάτοικοι να επισκεφθούν τον Μακρύγιαλλο Κατερίνης και μοναστήρια της περιοχής. Το λεωφορείο ξεκίνησε από το ακριτικό χωριού του νομού Σερρών γύρω στις 08:00 το πρωί.

Ο περιφερειάρχης Ημαθίας Νικόλαος Καφίρας, δήλωσε στη zougla.gr «τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θυμάτων. Tο τραγικό αυτό γεγονός μας συγκλόνησε όλους».


Δείτε εδώ ένα ακόμη σχετικό video από το σημείο της τραγωδίας


Πηγή φωτό: Νίκος Βουδούρης, εφημερίδα «ΛΑΟΣ» Βέροιας και Δημήτρης Καρολίδης

(Πρώτη καταχώρηση: 10:36 με έκτακτη ανάρτηση)

Διαβάστε επίσης:
Ιατρική ενημέρωση για το δυστύχημα, 22 Ιουλίου 2010, 15:21

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης