Πήγε στο Μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας να προσκυνήσει και έπεσε θύμα πρωτοφανούς απάτης 62χρονος ιερέας. Ένας 48χρονος, που έμενε μόνιμα στο μοναστήρι προσφέροντας υπηρεσίες διακονητή, δεν αποδείχτηκε και τόσο…. εντάξει!

Μέσα από το κελί, που διέμενε ο ιερέας, ο 48χρονος άρπαξε νωρίς το πρωί της Δευτέρας την αστυνομική του ταυτότητα και τρία βιβλιάρια χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, στα οποία διατηρεί λογαριασμούς ο 62χρονος παπάς. Στη συνέχεια εγκατέλειψε το μοναστήρι και πήγε στο Καρπενήσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρουσιάστηκε σε υποκατάστημα τράπεζας, ντυμένος παπάς και με την ταυτότητα του πραγματικού παπά στα χέρια και το βιβλιάριο καταθέσεων έκανε ανάληψη ποσού650 ευρώ. Αυτή η ανάληψη όμως ήταν μόνο η …πρόβα για τη συνέχεια.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, λίγη ώρα αργότερα, έκανε ανάληψη 6500 ευρώ από το λογαριασμό του ιερέα στο υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στο Καρπενήσι.

Στη συνέχεια η δράση του μεταφέρθηκε στη Λαμία, όπου πήγε στην ΔΟΥ και πληροφορήθηκε από υπάλληλο ( προσποιούμενος ότι ήταν ο ίδιος και τον είχε ξεχάσει) τον ΑΦΜ του ιερέα, τον οποίο χρειαζόταν για τις μεγαλύτερες κομπίνες που ακολούθησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την ταυτότητα του ιερέα, τον ΑΦΜ και το βιβλιάριο καταθέσεων πήγε σε υποκατάστημα Τράπεζας στη Λαμία, όπου έκανε δύο αναλήψεις συνολικού ποσού 10.000 ευρώ και 13500 ευρώ. Συνολικά δηλαδή κατάφερε να πάρει ποσό 30650 ευρώ, από τους λογαριασμούς του ανυποψίαστου ιερέα.

Η δράση του αποκαλύφθηκε το μεσημέρι, όταν ο 62χρονος παπάς πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Καρπενησίου και κατήγγειλε την κλοπή των προσωπικών του εγγράφων. Από την προανάκριση προέκυψε η κλοπή και όσα ακολούθησαν είχαν δράστη τον 48χρονο.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, απάτη και αντιποίηση στολής. Αναζητείται από την Αστυνομία, προκειμένου να συλληφθεί, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης