Τη ζωή χιλιάδων μεταναστών στην Ελλάδα του 2013 καταγράφει ένα ντοκιμαντέρ που φέρει τον τίτλο «Into the fire», το οποίο θίγει τις συνθήκες διαβίωσής τους στη χώρα μας καθώς και την ρατσιστική βία που όλο και αυξάνεται.

Το ντοκιμαντέρ έκανε πρεμιέρα μέσα Διαδικτύου την Κυριακή 21 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «Into the fire» είναι το προϊόν της έρευνας των Γκάι Σμώλμαν και Κέητ Μάρα, οι οποίοι βρέθηκαν τον Απρίλιο του 2012 στην Ελλάδα για να γυρίσουν μια σειρά από ταινίες μικρού μήκους με θέμα τη λιτότητα.

Συνομιλούν με ανθρώπους εξαθλιωμένους οι οποίοι πέρασαν στην Ελλάδα με σκοπό να πάνε σε άλλες χώρες της Ευρώπης και, εξαιτίας της νομοθεσίας, έμειναν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, μια χώρα υπό μεγάλη κρίση με δαιδαλώδεις διαδικασίες για χορήγηση ασύλου και αδειών.

«Ζητάμε τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης» λένε ορισμένοι από τους μετανάστες «είμαστε εγκλωβισμένοι σε μία χώρα από την οποία ούτε μπορούμε να φύγουμε ούτε να παραμείνουμε» και ζητούν απλά λύση στα προβλήματά τους και κυρίως αλληλεγγύη και προστασία από τις συνεχόμενες επιθέσεις και δολοφονικές απόπειρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «Into the fire» χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου μέσω crowd funding, δηλαδή από δωρεές, κυρίως μέσω Διαδικτύου, ενώ οι συντελεστές του αναφέρουν ότι δεν έχει πληρωθεί κανένας και δεν πρόκειται, καθώς «είναι μια ιστορία που πρέπει να ειπωθεί».

Παρακολουθήστε το video

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης