Περισσότεροι από 36.000 δρομείς, κάθε ηλικίας, έτρεξαν το πρωί της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Φέτος για πρώτη χρονιά ο 33ος Γύρος της Αθήνας έγινε σύμμαχος στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού και ένωσε τις δυνάμεις του με το Greece Race for the Cure σε μία διαδρομή 10χλμ με chip χρονομέτρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μικροί και μεγάλοι, δρομείς και περιπατητές «χάραξαν» τον δρόμο για έναν κόσμο όπου ο καρκίνος μαστού δεν θα υπάρχει πια.

Δείτε τα εναέρια πλάνα 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χιλιάδες κόσμου οι οποίοι συμμετείχαν, όχι μόνο από την Αθήνα αλλά και από άλλες πόλεις, έστειλαν το μήνυμα πως ο καρκίνος του μαστού θεραπεύεται αν διαγνωστεί έγκαιρα.

Το Greece Race for the Cure® είναι αγώνας δρόμου 5χλμ και περίπατος 2χλμ που πραγματοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε ετήσια βάση, την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και με την έγκριση της αμερικανικής Οργάνωσης Susan G. Komen®.

Στον περίπατο 2 χλμ. συμμετείχε και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος καθώς και εργαζόμενοι του υπουργείου. Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για «πολύ αισιόδοξη νότα ελπίδας» το γεγονός ότι «δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι εδώ από το πρωί γιατί με τον εθελοντισμό πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ένα ουσιαστικό νόημα στις γκρίζες μέρες που έχουμε περάσει στην χώρα μας».

O δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες στον 33ο Γύρο της Αθήνας έκανε λόγο για «γιορτή για την υγεία, την ενημέρωση, μα πάνω απ’ όλα, την πρόληψη, μια γιορτή για κάθε γυναίκα που κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο του μαστού. Αλλά και ένα μήνυμα για να μη χαθεί ποτέ πια καμία γυναίκα από καρκίνο του μαστού. Είμαστε εδώ για να φωνάξουμε για την πρόληψη. Για όσα πρέπει να κάνουμε πριν, για να μη φτάσουμε στο μετά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης