Απόλυτος, στο ότι η μοιραία σφαίρα για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο εποστρακίστηκε, εμφανίστηκε στην κατάθεσή του ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας ο ιατροδικαστής Χρήστος Λευκίδης.

Όπως, όμως, τόνισε ο κ. Λευκίδης, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή στον άτυχο 15χρονο, αν η βολίδα δεν είχε ριχθεί προς το μέρος των συγκεντρωμένων παιδιών, δεν θα υπήρχε αυτό το αποτέλεσμα, αποκλείοντας, παράλληλα, το ενδεχόμενο η σφαίρα να κατέληξε στο σώμα του μαθητή ερχόμενη από ψηλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο, η βολίδα από την πρώτη στιγμή «έδειξε ότι έγινε εποστρακισμός και είχε φορά μέσα στο σώμα του θύματος από πάνω προς τα κάτω».

Με βάση τα δεδομένα που του τέθηκαν, ο ιατροδικαστής συμπέρανε ότι ο θύτης ήταν σε όρθια στάση, και το χέρι που κρατούσε το όπλο ήταν σε απόσταση περίπου ενάμισι μέτρο από το έδαφος, είχε το θύμα απέναντί του, το οποίο ήταν ελαφρώς σκυμμένο -συμπέρασμα που εξάγει από την φορά του βλήματος μέσα στο σώμα.

Σύμφωνα με τον κ. Λευκίδη, ο θάνατος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήταν σχεδόν ακαριαίος. Όπως είπε χαρακτηριστικά «μιλάμε για λίγα δευτερόλεπτα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας, αμφισβήτησε τα αποτελέσματα της αυτοψίας της 21ης Δεκεμβρίου 2008, λέγοντας ότι κατά τη διάρκειά της ούτε αυτόπτες μάρτυρες είχαν κληθεί -πράγμα που ούτως ή άλλως απαγορεύεται- αλλά ούτε και ο ίδιος ο κατηγορούμενος.

«Έχει γίνει η αυτοψία αυτή επί υποθέσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας, ο οποίος μάλιστα αργότερα επανέλαβε ότι ο κατηγορούμενος και η υπεράσπισή του δεν μετείχαν στην αυτοψία.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό τού κ. Κούγια, ο κατηγορούμενος πυροβόλησε μία ή δύο φορές στον αέρα, ενώ την ώρα που πήγε να βάλει το όπλο στη θήκη του εκπυρσοκρότησε. Μάλιστα, όπως ανέφερε στον κ. Λευκίδη, το γεγονός ότι και ο ίδιος στην έκθεσή του αναφέρει ότι η φορά του βλήματος ήταν από πάνω προς τα κάτω, τον έκανε να αναλάβει την υπόθεση.

Το δικαστήριο διέκοψε έως την Παρασκευή κατόπιν υποβολής αιτήματος από τον κ. Κούγια, που έγινε δεκτό από το δικαστήριο, να προσκομισθεί στη δίκη το επίμαχο βλήμα για να συνεχιστεί η εξέταση του ιατροδικαστή.

Η δίκη θα συνεχιστεί με την εξέταση του κ. Λευκίδη.

Διαβάστε επίσης:

Δεν κατέθεσε η μητέρα του Αλέξη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης