Ο θάνατος του βρέφους τούς έβγαλε στους δρόμους

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010, 18:19
Αντώνης Μπιδέρης
Ο θάνατος του βρέφους τούς έβγαλε στους δρόμους
Στους δρόμους βγήκαν οι κάτοικοι της Κοζάνης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο του μόλις δεκατριών μηνών βρέφους, λόγω της έλλειψης παιδιατρικής κλινικής στο νοσοκομείο της πόλης.

Το βρέφος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Βέροιας, εν συνεχεία στο Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης και εν τέλει στο Ιπποκράτειο, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Τη Μ. Τετάρτη στις έξι το απόγευμα συγκεντρώθηκαν πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας στην πλατεία Νίκης της Κοζάνης, για να διαμαρτυρηθούν διά της σιωπής τους για την υπολειτουργία των κλινικών του νοσοκομείου της πρωτεύουσας του νομού. Μέσα σε τρεις ώρες, μαζεύτηκαν περίπου 3000 υπογραφές, ενώ στο σημείο θα παραμείνει για μια εβδομάδα ακόμη το βιβλίο για τη συγκέντρωση περισσοτέρων.

Είναι αξιοσημείωτο πως η πρωτοβουλία αυτής της κινητοποίησης ανήκει σε τρεις νέους της Κοζάνης που αποφάσισαν να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, δημιουργώντας ένα γκρουπ στο facebook.

Ο Περικλής Αλειφέρης, ένας εκ των συντονιστών της κίνησης αυτής, δήλωσε στη zougla.gr: «Μέσα σε δύο εβδομάδες είχαμε ήδη 4.700 μέλη, αγανακτισμένους με την κατάσταση πολίτες. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε, μέχρι να ανταποκριθεί η υπουργός και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα».

Διαβάστε επίσης: Συγγνώμη Γιαννάκη!, Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010, 19:59

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010, 18:19