Γνώριζε μεν, σιωπούσε δε…. Ο λόγος για τον πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ανδρέα Μπουντουβή ο οποίος, όπως αναφέρεται στα έγγραφα της ογκωδέστατης δικογραφίας για τις συμμορίες κακοποιών που λυμαίνονταν την Πολυτεχνειούπολη, είχε λάβει επιστολή από άγνωστο άτομο μέσω της οποίας είχε ενημερωθεί για την παρουσία και την δράση του 30χρονου «Έσκο».

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τους ανώτατους αξιωματικούς της αστυνομίας που παρουσίασαν τις λεπτομέρειες της υπόθεσης την περασμένη Τετάρτη, «έδωσε μια κατάθεση μετά την επιχείρηση και αφού του την ζήτησαν οι αρχές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο κ. Μπουντουβής στην επιστολή που παρέλαβε αναφέρονταν μεταξύ άλλων τα εξής: «Στην εστία της Πολυτεχνειούπολης διαπράττονται κλοπές και διακινούνται ναρκωτικές ουσίες από άτομα αλβανικής καταγωγής. Οι κλοπές γίνονται οργανωμένα και στον ευρύτερο χώρο των κτηρίων των σχολών όπου αφαιρούνται υπολογιστές, χρήματα κτλ».

Στην ίδια επιστολή όμως αναφέρονταν και τα στοιχεία του 30χρονου και μάλιστα οι χώροι όπου κινείται. «Κυρίως στην πύλη της εστίας της Πολυτεχνειούπολης, αριστερά της πύλης, όπως επίσης στις σχολές Φιλοσοφικής και Φιλολογίας και έχει συχνά βρεθεί να μπαινοβγαίνει σε ελεύθερα δωμάτια ορόφων της εστίας της Πολυτεχνειούπολης από τον 6ο όροφο και πάνω τα οποία πιθανότατα χρησιμοποιεί και ως κατάλυμα».

Η έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών έδειξε ότι σε ένα περιστατικό με καταδίωξη μέσα στους χώρους της Πολυτεχνειούπολης, τον Φεβρουάριο του 2020, ένα άτομο συνελήφθη ενώ ο συνεργός του κατάφερε να διαφύγει προς τον Υμηττό πυροβολώντας εναντίον των αστυνομικών που τον καταδίωκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν ο 30χρονος «Έσκο» αλλά ο κ. Μπουντουβής, ο οποίος ενημερώθηκε, δεν προχώρησε σε κάποιες ενέργειες από την πλευρά του για να προστατεύσει τους φοιτητές. Έτσι, ο σκληρός κακοποιός βρήκε καταφύγιο σε διαμέρισμα του Λυκαβηττού και στη συνέχεια, μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα, διέφυγε στην Αλβανία. Αρχές του 2020 επέστρεψε στη χώρα μας και στην ασφάλεια που του προσέφεραν τα δωμάτια της εστίας.

Αίσθηση πάντως προκάλεσαν και οι χθεσινές ραδιοφωνικές δηλώσεις στον Alpha989 της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως που όταν ρωτήθηκε για τυχόν ευθύνες των πρυτανικών αρχών, μάλλον δεν άκουσε καλά και έκανε λόγο για «εγκληματικές ενέργειες και γι αυτό επιλήφθηκαν τα όργανα της τάξης αξιοποιώντας την ρύθμιση για το άσυλο αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά. Έχουν γίνει δεκάδες τέτοιες επιχειρήσεις, που άλλες βλέπουν το φως της δημοσιότητας και άλλες όχι. Σημασία έχει επιτέλους το Πανεπιστήμιο να καθαρίσει από αυτές τις παθογένειες δεκαετιών».

Ούτε λέξη για τον κ. Μπουντουβή ο οποίος σε δήλωση του στον Αντέννα, από την ασφάλεια της καρέκλας του γραφείου του, δήλωσε ότι «η κατάσταση στην παλαιά Φοιτητική Εστία Ζωγράφου στην Πολυτεχνειούπολη ήταν από καιρό, αλλά ειδικά το τελευταίο δίμηνο, εξαιρετικά επικίνδυνη λόγω της δράσης ομάδας κακοποιών που κυκλοφορούσαν στην εστία. Φοιτητές που διαμένουν στην εστία και προσωπικό αναφέρουν συνθήκες τρόμου. Ενημέρωσα τις αρμόδιες αρχές επανειλημμένα για την κατάσταση και την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του οξύτατου προβλήματος. Η επέμβαση ήταν επιβεβλημένη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης