Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κάθε μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος η μέρα των Θεοφανίων στο μεγαλύτερο λιμάνι της ανατολικής Μακεδονίας, την πόλη της Καβάλας, παρουσία του υφυπουργού Εργασίας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρη Γιαννακίδη, των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Από νωρίς τελέστηκε θεία λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου από τον μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιο. Αμέσως μετά σχηματίστηκε πομπή που μέσω κεντρικών οδών της πόλης κατέληξε σε προβλήτα του επιβατικού λιμανιού «Απόστολος Παύλος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεκαεπτά άντρες όλων των ηλικιών είχαν συγκεντρωθεί σε καραβάκι απέναντι ακριβώς από την εξέδρα των επισήμων και, αψηφώντας το κρύο, έπεσαν στη θάλασσα για να πιάσουν τον σταυρό. Για μια ακόμα χρονιά τον σταυρό ανέσυρε ο 31χρονος Δημήτρης Γιαννικόπουλος, υπάλληλος του ΟΑΕΔ, ο οποίος τον παρέδωσε στον Σεβασμιότατο και έλαβε την ευλογία του.

Ο αγιασμός των υδάτων στην Ξάνθη

Στην Ξάνθη ο αγιασμός των υδάτων τελέστηκε όπως κάθε χρόνο στη γέφυρα του ποταμού Κόσυνθου από τον μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθωρίου Παντελεήμονα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Δράμα ο μητροπολίτης Παύλος έριξε τον σταυρό στα νερά της λίμνης της Αγίας Βαρβάρας, όπου βούτηξαν για να τον πιάσουν πολλοί νέοι, τηρώντας έτσι το έθιμο της ημέρας.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης