Η ευτυχία των Χριστουγέννων συνάντησε νωρίτερα φέτος τα τσιγγανόπουλα στο Δροσερό Ξάνθης, όταν είδαν το όχημα του Άγιου Βασίλη φορτωμένο με δεκάδες σχολικές τσάντες, μολύβια, τετράδια και παιχνίδια.

Το πολύτιμο φορτίο μετέφεραν από την Θεσσαλονίκη και μοίρασαν στα παιδιά τα μέλη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) «ΕΛΛΗΝΙΟΝ», μετά από μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης σε γυμνάσια και λύκεια της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συγκεντρώσαμε για τα παιδιά 100 τσάντες μεταχειρισμένες, ύστερα από πρόσκληση σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, παιχνίδια και ρούχα που μας πρόσφεραν διάφορα καταστήματα αλλά και συμπολίτες μας, καθώς και λογοτεχνικά βιβλία που μας δώρισε το Βαφοπούλειο», ανέφερε η πρόεδρος της «ΕΛΛΗΝΙΟΝ», δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Θεοδώρα Λειψιστινού.

Το υλικό συγκεντρώθηκε και μοιράστηκε στον χώρο του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου «Η Ελπίδα», στο Δροσερό, από την πρόεδρο Σαμπιχά Σουλεϊμάνογλου.

Η ίδια επισημαίνει ότι «Με μεγάλη προσπάθεια έχουμε καταφέρει, από το 2006, που είχαμε στο δημοτικό 160 τσιγγανάκια, να αυξήσουμε φέτος τον αριθμό στα 800 παιδιά, ενώ αν είχαμε και άλλες σχολικές αίθουσες, θα έρχονταν και άλλα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα, απευθύνει έκκληση σε εκπαιδευτικού, που θα μπορούσαν να συμμετέχουν εθελοντικά στα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος την τελευταία τετραετία.

Πριν από τα Χριστούγεννα θα πραγματοποιηθεί και άλλη αποστολή στο Δροσερό, καθώς οι ελλείψεις σε σχολικό υλικό είναι μεγάλες.

Η κ. Λειψιστινού λέει επίσης: «Θέλουμε να συγκεντρώσουμε και να αποστείλουμε στα παιδιά παπούτσια γιατί τα περισσότερα κυκλοφορούν ξυπόλυτα ή με παντόφλες και ρούχα, κυρίως μωρουδιακά», διαβεβαιώνοντας ότι επιφυλάσσει στα τσιγγανάκια και μια μεγάλη έκπληξη.

«Σκοπεύουμε τις ημέρες των εορτών να φέρουμε 100 παιδιά στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παρακολουθήσουν μια θεατρική παράσταση» όπως εξηγεί.

Η ΜΚΟ «ΕΛΛΗΝΙΟΝ» ιδρύθηκε το 2002 και αποτελείται κυρίως από εκπαιδευτικούς. Όσοι ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν στα παιδιά του Δροσερού, μπορούν να επικοινωνήσουν με την κ. Λειψιστινού στο τηλέφωνο 6937391991.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης