Ο Άκης, ο Λάκης και οι ιστορίες χλιδής στον Κορυδαλλό

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013, 09:53
Ο Άκης, ο Λάκης και οι ιστορίες χλιδής στον Κορυδαλλό
Όπως φαίνεται, υπάρχουν και φυλακισμένοι που διάγουν βίον χλιδής μέσα στις φυλακές, όπου μπορούν να απολαμβάνουν αστακομακαρονάδες και να έχουν στη διάθεσή τους τηλεοράσεις plasma και ασύρματο δίκτυο.

Όποιος μπορεί να πληρώσει μπορεί να φάει από αστακομακαρονάδα ή παϊδάκια στη λαδόκολλα μέχρι τσιπούρες ή να έχει φαγητό ντελίβερι από γνωστή ψαροταβέρνα, γράφει η «Espresso».

Ωστόσο, δεν είναι μόνο το καλό φαγητό που μπορεί να απολαύσει όποιος έχει χρήματα και τις σωστές διασυνδέσεις στη φυλακή. Μπορεί, επίσης, να έχει στη διάθεσή του τηλεόραση plasma, λάπτοπ τελευταίας τεχνολογίας, γρήγορο Internet!

Οι βαρυποινίτες που έχουν το κουμάντο στα σωφρονιστικά καταστήματα μπορούν να κάνουν δουλειές με τον υπόκοσμο, τρώνε στο κελί τους και όχι στο συσσίτιο της φυλακής, παραγγέλνουν ό,τι θέλουν απ’ έξω και το φαγητό τους φτάνει με «ειδική παραγγελία». Ο καταστηματάρχης δεν χρεώνει διπλά για ντελίβερι στη φυλακή!

Κινητό είχε στην κατοχή του και ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Αλλά τον είδε ένας φύλακας και τους ζήτησε να του δώσει, για να μη φωνάξει τον αρχιφύλακα. «Εσένα θα σε στείλω στα Γρεβενά» ήταν η απάντηση του πρώην υπουργού, που αρχικά έκανε πως δεν καταλάβαινε και αρνούνταν πως έχει κινητό.

Ο Λάκης Γαβαλάς προσπαθεί να διατηρεί το στιλ του μέσα στη φυλακή. Τις Κυριακές πάει καλοντυμένος στην εκκλησία και είναι ευγενικός με όλους, ακόμη κι όταν δέχεται πειράγματα, όχι τόσο ευγενικά.

Ο Παύλος Ψωμιάδης της «Ασπίς» αφηγήθηκε σε συγκρατούμενό του μια ιστορία με πρωταγωνιστή έναν άλλο ένοικο των φυλακών Κορυδαλλού: τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Κάποτε, ο πρώην υπουργός δανείστηκε το σκάφος του Ψωμιάδη για να πάει βόλτα με μια φίλη του. Στο μπαρ του σκάφους υπήρχαν κρασιά, των οποίων η αξία έφθανε και τα 5.000 ευρώ. Αλλά ο Άκης ήθελε κάτι πιο ακριβό. Τηλεφώνησε, λοιπόν, στον πρόεδρο της «Ασπίς» και του είπε: «Άσε τα κρασιά των 5.000 ευρώ, εγώ θέλω κρασί που να κοστίζει 20.000 ευρώ».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013, 11:19