Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Αμυνας κ. Φώτη Φωτίου και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση, επισκέφθηκε σήμερα το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ και στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα.

Στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα τον Πρόεδρο Αναστασιάδη καλωσόρισε ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ κ. Γεώργιος Κουρής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στους ΕΛΔΥΚάριους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Η εδώ παρουσία μου δεν είναι παρά έμπρακτη απόδειξη του βαθύτατου σεβασμού αλλά και της ευγνωμοσύνης που τρέφουμε προς την Ελληνική Δύναμη Κύπρου και, γενικότερα, προς το ελληνικό κράτος, την Ελλάδα, διότι μέσα από τη συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία της από το 1960 μέχρι σήμερα και με αίμα θεμελίωσε, κράτησε και διαφύλαξε την ανεξαρτησία της ιδιαίτερης μας πατρίδας, της Κύπρου.

Θέλω να σας ευχαριστήσω ακόμα διότι μακριά από οικογένειες, προτιμάτε το καθήκον προς την πατρίδα. Γνωρίζω ότι περνάτε οπωσδήποτε τούτες τις μέρες μια συναισθηματική δοκιμασία, γνωρίζω την ίδια ώρα ότι αισθάνεστε – έτσι το νιώθουμε, έτσι το βιώνουμε – και υπερήφανοι διότι η πατρίδα σάς έταξε να υπηρετείτε ένα ακρότατο φυλάκιο όπου ακόμα σώζεται ο Ελληνισμός.

Δυστυχώς, ο Κυπριακός Ελληνισμός και πάλι δοκιμάζεται, όπως βεβαίως και οι Ελληνες αδελφοί, μέσα από μια κρίση, πρωτόγνωρη θα πρέπει να πω, όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που δοκιμαζόμαστε ως Ελληνισμός είτε περνώντας κάτω από στρατιωτικά κατοχικά δεδομένα είτε περνώντας τις δύσκολες ώρες που βιώνουμε αντιμετωπίζοντας τα οικονομικά προβλήματα που επεσώρευσε η διεθνής οικονομική κρίση. Πάντοτε τον Γολγοθά διαδέχεται η Ανάσταση και εγώ έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και στο δαιμόνιο, το πείσμα και την εργατικότητα του Ελληνα που είτε στην Ελλάδα κατοικεί είτε βρίσκεται στην Κύπρο πάντοτε έχει δημιουργήσει και ανατρέψει πολλά από τα αρνητικά δεδομένα. Και τον Γολγοθά θα τον διαδεχθεί η Ανάσταση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης