Βίντεο/φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας
Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Ασκητές του «απαγορευμένου» κινέζικου διαλογισμού Φάλουν Ντάφα πραγματοποίησαν επίδειξη της τέχνης αλλά και ενημέρωση των πολιτών στην πλατεία Συντάγματος, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περαστικοί με περιέργεια παρακολουθούσαν τους ασκητές να κάνουν επίδειξη της μορφής αυτής διαλογισμού, η οποία βασίζεται στο τρίπτυχο «αλήθεια-καλοσύνη-ανεκτικότητα», μια περιέργεια που μετατράπηκε σε τεράστια έκπληξη και φρίκη, όταν πλησίασαν και ζήτησαν να μάθουν περισσότερα για αυτήν…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι αυτό διότι ο διαλογισμός αυτός διώκεται στην Κίνα με μεθόδους που θυμίζουν Ολοκαύτωμα: «Πολλοί από τους ασκητές-φυλακισμένους έχουν δολοφονηθεί για να πουληθούν τα όργανά τους. Στην Κίνα έχει θεσμοθετηθεί η προμήθεια οργάνων από θανατοποινίτες κι από τους λεγόμενους «κρατούμενους συνείδησης», όπως οι ασκητές του Φάλουν Ντάφα. Εργάζονται 16 ώρες την ημέρα σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, και “ελέγχονται για τα όργανά τους”, αν η ποιότητα τους είναι καλή και συμβατή με τη «ζήτηση», τότε αυτοί… εξαφανίζονται. Δεν μιλάμε για λίγες εκατοντάδες. Μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες φυλακισμένους, που παραμένουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ή φυλακές. Υπολογίζουμε ότι ακόμα και σήμερα πραγματοποιούνται 250 παράνομες μεταμοσχεύσεις την ημέρα. Πρόκειται για γενοκτονία, αν όχι για ολοκαύτωμα», είναι το συμπέρασμα ανεξάρτητων διεθνών ερευνών για το ζήτημα.

Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησαν στο zougla.gr δύο διακεκριμένοι Καναδοί νομικοί και ερευνητές, οι David Kilgour (πρώην υπουργός Εξωτερικών, υποψήφιος για βραβείο Νόμπελ το 2010) και David Matas (τέως Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και επίσης υποψήφιος για βραβείο Νόμπελ το 2010) που επισκέφτηκαν προ καιρού τη χώρα μας προκειμένου να διαδώσουν τα αποτελέσμα της πολυετούς έρευνάς τους σχετικά με ένα τεράστιο μαζικό έγκλημα που συντελείται στην Κίνα…

Δείτε τη συνέντευξη:

Μάθετε περισσότερα διαβάζοντας το παλαιότερο ρεπορτάζ του zougla.gr:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης