Ο απολογισμός της αστυνομικής επιχείρησης της Πέμπτης στο κέντρο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012, 15:06
Ο απολογισμός της αστυνομικής επιχείρησης της Πέμπτης στο κέντρο
Στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων που σχεδιάστηκαν από την Ελληνική Αστυνομία για την αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διενεργείται καθημερινά μεγάλος αριθμός στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων, σε διάφορες περιοχές, με τη συμμετοχή αστυνομικών από όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 29-3-2012 διατέθηκαν για τη διενέργεια των ελέγχων συνολικά 403 αστυνομικοί, σε συγκεκριμένους τομείς του κέντρου της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών δράσεων:
• Ελέγχθηκαν 1.656 άτομα, από τα οποία 359 ημεδαποί και 1.297 αλλοδαποί.
• Προσήχθησαν για έλεγχο νομιμοποιητικών εγγράφων τους 781 αλλοδαποί, καθώς και 30 ημεδαποί για έλεγχο της δικαστικής τους ταυτότητας.
• Συνελήφθησαν 20 άτομα από τα οποία, ένδεκα για ναρκωτικά, δύο για κλοπές, δύο για καταδικαστικές αποφάσεις, ένας για παράβαση του Ν. περί όπλων, τέσσερις για παράβαση του Ν. περί αλλοδαπών.
• Συντάχθηκαν έξι εκθέσεις Αρχής σε βάρος ισάριθμων αλλοδαπών γυναικών για παράβαση του Ν. περί εκδιδομένων προσώπων.
• Βρέθηκαν κλεμμένα οχήματα.

Επιπλέον για τη συγκρότηση μεικτών κλιμακίων αντιμετώπισης του παρεμπορίου, διατέθηκαν 116 αστυνομικοί, οι οποίοι πραγματοποίησαν ελέγχους σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας και περιμετρικά του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΑΣΟΕΕ) και της Νομικής Σχολής. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών:

• Προσήχθησαν συνολικά 208 αλλοδαποί.
• Κατασχέθηκαν 4.685 τεμάχια ειδών παρεμπορίου, 1,8 γραμμάρια ηρωίνης και 160- ναρκωτικά δισκία
• Συνελήφθησαν 5 αλλοδαποί από τους οποίους ο ένας για ναρκωτικά και τέσσερις για παράβαση του Ν. περί αλλοδαπών

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ειδικές αυτές δράσεις θα επαναλαμβάνονται σε καθημερινή βάση, με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παρεμπορίου, της μη νόμιμης μετανάστευσης, των ναρκωτικών και γενικότερα της εγκληματικότητας και των προβλημάτων που επηρεάζουν το κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε ακόμη:
Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Ομόνοια

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012, 10:33

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012, 15:08