Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την έκδοση στη Γαλλία και του 57χρονου Γεωργιανού, γνωστού με το ψευδώνυμο το «Λίπος, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός της ρωσικής μαφίας.
Σύμφωνα με την απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, ο 57χρονος θα πρέπει όμως να εκδοθεί στη Γαλλία μόνο για τις κλοπές που του αποδίδονται. Για τα υπόλοιπα αδικήματα τα οποία αφορούν απόκρυψη κλοπιμαίων, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να διενεργηθεί έρευνα από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι συγκεκριμένες πράξεις έχουν τελεστεί στη χώρα μας. Μάλιστα, σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου οι Γάλλοι οφείλουν να οδηγήσουν εκ νέου ενώπιον των ελληνικών αρχών το «Λίπος» όταν ζητηθεί.

Ο 57χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Απρίλιο κατά την διάρκεια κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία. Ο Γεωργιανός είχε αποφυλακιστεί το 2015 για λόγους υγείας και από τότε φέρεται να επανήλθε στη ενεργό δράση κάνοντας κλοπές και τις διαρρήξεις, με λεία περίπου 1.οοο.οοο ευρώ. Οι γαλλικές αρχές αποδίδουν στο «Λίπος» τον τίτλο ηγετικού στελέχους εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διέπραττε κλοπές, ξεπλένοντας τα κλοπιμαία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης