Ο «αρχιτέκτονας» των Ολυμπιακών της Αθήνας για την βρετανική παρωδία

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012, 11:38
Ο «αρχιτέκτονας» των Ολυμπιακών της Αθήνας για την βρετανική παρωδία
Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο προκάλεσε ποικίλα συναισθήματα.

Πώς αντιδρούσε όμως κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής τους προβολής ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, ο άνθρωπος που ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση των τελετών έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 στην Αθήνα;

Ο σπουδαίος σύγχρονος Έλληνας καλλιτέχνης, όση ώρα παρακολουθούσαμε από την κρατική τηλεόραση την τελετή έναρξης, κοινοποιούσε στο προφίλ του στο Facebook σχετικά video με αποσπάσματα από τις δικές του δημιουργίες στην τελετή έναρξης για την Ολυμπιάδα του 2004 στην Αθήνα.

Ενώ εμείς βλέπαμε στη ΝΕΤ το πώς αποτύπωναν τον έρωτα και την αγάπη οι Βρετανοί οργανωτές της τελετής -με ένα ζευγάρι να τρέχει από πάρτι σε πάρτι- , ο Δημήτρης Παπαϊωάννου με μια φωτογραφία μας υπενθύμισε πώς εκείνος εξύμνησε τον έρωτα. Με τον φτερωτό θεό Έρωτα να πετά ψηλά στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου κοινοποιούσε φωτογραφικό καθώς και οπτικοακουστικό υλικό για το πώς εκείνος έδειξε σε δισεκατομμύρια τηλεθεατές το Ολυμπιακό ιδεώδες, την ελληνική ομορφιά, την ατομικότητα, την αγάπη, τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, την ελευθερία έκφρασης ιδεών και τη δημοκρατία.

Γνωστός για το διακριτικό ταπεινό του ύφος δεν έκανε κανένα σχόλιο στο Facebook σε ό,τι αφορά την τελετή έναρξης της Ολυμπιάδας στο Λονδίνο. Περιορίστηκε μόνο σε ένα χαμόγελο γράφοντας “he he he”, ενώ άφησε τις εικόνες και τα βίντεο να μιλήσουν από μόνα τους...

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012, 11:43