Ζάκυνθος: Ο Δήμος απομακρύνει τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013, 15:12
Ζάκυνθος: Ο Δήμος απομακρύνει τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα
Τη συλλογή και απομάκρυνση εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων ξεκίνησε ο δήμος Ζακύνθου με τη συνδρομή ιδιωτικής εταιρείας, ύστερα από υπογραφή σχετικής σύμβασης.

Η σύμβαση προβλέπει συλλογή, μεταφορά, διάλυση και διάθεση των ανταλλακτικών, και είναι διάρκειας δύο χρόνων.

Η επίβλεψη των διαδικασιών ανατέθηκε σε αρμόδιο δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος θα ενημερώνει και τους πολίτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, η δαπάνη της συλλογής θα επιβαρύνει την ανάδοχο εταιρεία. Τα οχήματα που θα συλλέγονται θα μεταφέρονται σε μονάδα επεξεργασίας στον Πύργο Ηλείας, όπου θα παραμένουν για δέκα ημέρες.

Εφόσον στο διάστημα αυτό δεν αναζητούνται από τους ιδιοκτήτες τους, η εταιρεία θα προχωρά στις διαδικασίες επεξεργασίας, τεμαχισμού και αξιοποίησης.

Για να θεωρηθεί ένα όχημα εγκαταλειμμένο πρέπει να πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α. Να εγκαταλείπεται σε δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς δρόμους στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 30 ημέρες

β. Να εγκαταλείπεται σε άλλους δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς ή λιμενικούς κοινόχρηστους ή μη χώρους και οδούς για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 90 ημέρες και χωρίς την άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας ή Αρχής.

γ. Να εγκαταλείπεται σε ιδιωτικούς χώρους χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση του κυρίου ή νομέα του χώρου κατά δήλωση του.

δ. Να αποτελεί γενικά κίνδυνο για το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, καθώς και για τη δημόσια ή ιδιωτική περιουσία.

Οι δημότες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι υποχρεωμένοι να παραδίδουν οι ίδιοι τα αυτοκίνητά τους στις εταιρείες που έχουν ορισθεί για τη διαχείρισή τους.


Eπιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013, 15:38