Σημαντική επιτυχία σημειώθηκε την 21-12-2015 από τους υπαλλήλους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΓΑΙΟΥ σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά.

Συγκεκριμένα μετά από διερεύνηση και αξιολόγηση συνοδευτικών εγγράφων εμπορευμάτων, που διακινούνται δια της θαλάσσιας οδού εντός εμπορευματοκιβωτίων, σε συνδυασμό και με την αξιοποίηση πληροφοριών της Υπηρεσίας μας και την καθοριστική συμβολή του σκύλου-ανιχνευτή της Υπηρεσίας «DIABLO» εντόπισαν στο λιμάνι του Πειραιά δύο εμπορευματοκιβώτια που προήρχοντο από τη Σιγκαπούρη με δηλωθέν εμπόρευμα έπιπλα (σετ σαλονιού).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από σχετική έρευνα των εμπορευματοκιβωτίων διαπιστώθηκε ότι αυτά περιείχαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων καπνικών αντί του δηλωθέντος εμπορεύματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα στον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι τα εμπορευματοκιβώτια περιείχαν 1.970 χαρτοκιβώτια με λαθραία τσιγάρα (εκ των οποίων τα 840 χαρτ/τια αντί των συνηθισμένων 50 κουτών περιείχαν 100 κούτες έκαστο), ήτοι στο σύνολο 28.100.000 τεμ. τσιγάρων διαφόρων μαρκών, όπως R.G.D., WALDEN, TGT και FAST, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Σε τρίτο εμπορευματοκιβώτιο με τα αυτά στοιχεία παραλήπτη στα φορτωτικά έγγραφα, ευρέθησαν 96 τεμάχια επίπλων (σετ σαλονιού).

Οι διαφυγόντες δασμοί και λοιποί φόροι ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 5.141.816,63 € .

Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των παραληπτών.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης