Ο Δήμος Κύμης λέει «όχι» στις απολύσεις εργαζομένων

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012, 13:38
Ο Δήμος Κύμης λέει «όχι» στις απολύσεις εργαζομένων
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, κατά τη συνεδρίασή του στις 16 Νοεμβρίου, έπειτα από εισήγηση του δημάρχου Δημήτρη Θωμά, αποφάσισε:

- Να εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του στο μέτρο της διαθεσιμότητας μονίμων ή αορίστου χρόνου δημοτικών υπαλλήλων, που αποτελεί ουσιαστικά συγκεκαλυμμένη απόλυση, και δηλώνει ότι στηρίζει και πολιτικά και νομικά τον αγώνα των εργαζομένων με όλες του τις δυνάμεις. Να μη συμπράξει ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου καθοιονδήποτε τρόπο στη διαδικασία εφαρμογής των διατάξεων για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων (αποστολή καταλόγου ονομάτων, έκδοση ατομικών διοικητικών πράξεων θέσης σε διαθεσιμότητας κ.λπ.).

- Να μη γίνει καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη, παρά την κρίση και τις τεράστιες οικονομικές περικοπές που έχουν υποστεί οι δήμοι.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος: «Το μέτρο της διαθεσιμότητας αποτελεί συγκεκαλυμμένη απόλυση και ο δήμος στη διαδικασία αυτή δεν πρόκειται να συμπράξει. Όλοι οι εργαζόμενοι του δήμου που υπηρετούν με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Επίσης, ο δήμος κατάφερε για μια ακόμη χρονιά να διατηρήσει στα ίδια χαμηλά επίπεδα τα τέλη καθαριότητας – ηλεκτροφωτισμού – νεκροταφείων – διαφήμισης – χρήσης κοινοχρήστων χώρων, χωρίς απολύτως καμιά αύξηση, για το 2013.

Μια απόφαση ιδιαιτέρως σημαντική, με δεδομένη την ασφυκτική οικονομική κατάσταση των δήμων, αλλά και την ώθηση της Πολιτείας σε τέτοιες λύσεις.

Δίνεται καθημερινός αγώνας και θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση, τόσο από τη Διοίκηση του δήμου όσο και από τους εργαζομένους σε αυτόν, ώστε να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο παρεχομένων υπηρεσιών στους κατοίκους του δήμου μας, παρά τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, τις τεράστιες περικοπές θεσμοθετημένων πόρων από την Πολιτεία και τις συνεχείς αυξήσεις στο λειτουργικό κόστος τους (συντήρηση και λειτουργία του στόλου της αποκομιδής των απορριμμάτων, του ηλεκτροφωτισμού και του πρασίνου)».

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012, 14:06