Ο δήμος Κω επεκτείνει το δίκτυο των παραλιών με υποδομές προσβασιμότητας για τα ΑμΕΑ, με 4 νέες παραλίες. Πρόκειται για τις παραλίες Κρητικά, Τιγκάκι, Καρδάμαινα και Καμάρι, που περιλαμβάνονται στην πρόταση χρηματοδότησης που κατέθεσε ο Δήμος Κω στo πλαίσιo του προγράμματος «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών».

Η μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κω με τίτλο: «Προμήθεια και εγκατάσταση μη μόνιμων συναρμολογούμενων διατάξεων για την αυτόνομη πρόσβαση εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα σε δημόσιες παραλίες της νήσου Κω», συνολικού προϋπολογισμού 215.119,01€,περιλαμβάνει:

-Διάδρομο προσβασιμότητας ΑΜΕΑ συνολικού μήκους 556 μέτρων (πλάτους 166,5 εκ.), ο οποίος θα διαφοροποιείται από παραλία σε παραλία και θα είναι εκτυλισσόμενος. Μπορεί να φέρει φορτίο μέχρι 700 κιλά, δεν αλλοιώνεται από θαλασσινό νερό ή άλλες χημικές ουσίες και αντέχει σε ακραίες θερμοκρασίες.

-10 αμφίβια πλωτά αμαξίδια ΑΜΕΑ με εργονομική και άνετη κατασκευή που παρέχουν ευκολία πρόσβασης στην παραλία και δυνατότητα κίνησης μέσα στο νερό.
-8 προκατασκευασμένους χώρους τουαλετών για ΑμΕΑ.
-8 αποδυτήρια για ΑμΕΑ.
-2 μηχανήματα απομάκρυνσης λυμάτων και απολύμανσης τουαλετών.
-2 trailer μεταφοράς 4 τουαλετών ΑμΕΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
-Υλικό υποστήριξης της λειτουργίας και σήμανσης των εγκαταστάσεων.

Πηγή:rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης