Ο Διονύσης Σαββόπουλος μάρτυρας υπεράσπισης του μουσικού

Ο Διονύσης Σαββόπουλος μάρτυρας υπεράσπισης του μουσικού
«Δεν χωράει στο μυαλό μου αυτό που συνέβη. Είναι ακατανόητο, το έμαθα όπως και όλοι από την τηλεόραση. Μαύρισε η καρδιά μου. Δεν βρίσκω εξήγηση, δεν μπορώ να το συγχωρήσω, δεν μπορώ να τον αθωώσω. Είναι υπεύθυνος, αλλά δεν ξέρω σε ποιο βαθμό». Αυτά δήλωσε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Διονύσης Σαββόπουλος, μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του 38χρονου μουσικού Γιάννη Κατσιλάμπρου.

Αποκαλώντας αρκετές φορές τον κατηγορούμενο με το μικρό του όνομα, ο Διονύσης Σαββόπουλος είπε ότι ήταν συμμαθητής με το γιο του και για δυο χρόνια τον είχε βοηθό ενορχηστρωτή. Στην αρχή ο κατηγορούμενος ήθελε να γίνει γιατρός, μετά όμως του είπε ότι θέλει να γίνει μουσικός. «Μέσα σε ένα χρόνο το θηρίο με τρομακτική δουλειά κάλυψε ύλη τεσσάρων ετών. Πιστεύω από ερωτικό πάθος προς τη μακαρίτισσα πέτυχε αυτό τον άθλο. Έτσι πίστευε ότι θα ήταν μαζί της». Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης χαρακτήρισε συγκροτημένο και με ταλέντο τον κατηγορούμενο, τον οποίο -όπως είπε- συνάντησε στο δρόμο δύο χρόνια μετά την παραίτησή του, και του εξομολογήθηκε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα με τη γυναίκα του, ρίχνοντας μάλιστα το φταίξιμο στον εαυτό του.

Ο μάρτυρας τον παρομοίωσε με ήρωα του Ντοστογιέφκσι και υποστήριξε ότι του ζήτησε να βοηθήσει την Παναγιώτα να βρει μία δουλειά περισσότερο δημιουργική. Ο Διονύσης Σαββόπουλος πρότεινε στο θύμα να ενταχθεί στη δικογραφία. Εκείνη όμως δεν απάντησε, γεγονός που ο ίδιος εισέπραξε ως άρνηση.

Μέσα από τη φυλακή ο κατηγορούμενος τηλεφώνησε τα Χριστούγεννα στον Διονύση Σαββόπουλο και του είπε ότι ζει μία εσωτερική κόλαση.

Συγγενείς του θύματος χαιρέτισαν τον μουσικοσυνθέτη βγαίνοντας από τη δικαστική αίθουσα, ενώ εκείνος ρώτησε την αδελφή του θύματος πώς είναι τα παιδιά του ζευγαριού.

Η δίκη του 38χρονου μουσικού, ο οποίος σκότωσε τη σύζυγό του και στη συνέχεια την έθαψε στο παρκάκι δίπλα από το σπίτι τους στη Φιλοθέη συνεχίζεται με τις καταθέσεις άλλων μαρτύρων.

Διαβάστε επίσης:

«Απαθής συναισθηματικά» ο μουσικός, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010, 13:57.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2010, 15:42