Ο ΔΗΣΥ ζητεί δημοσιοποίηση του πορίσματος για το «ΗΛΙΟΣ»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011, 13:40
Ο ΔΗΣΥ ζητεί δημοσιοποίηση του πορίσματος για το «ΗΛΙΟΣ»
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) θεωρεί πως καθίσταται πλέον αναγκαία η άμεση δημοσιοποίηση του πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής, υπό τον Π. Καλλή, για την αεροπορική τραγωδία με την πτώση του αεροπλάνου της εταιρείας «ΗΛΙΟΣ», το 2005, στο Γραμματικό Αττικής.

«Η διαφάνεια είναι το ελάχιστο που η Πολιτεία οφείλει στους συγγενείς των νεκρών, αλλά και στην κοινωνία ως σύνολο» δηλώνει ο ΔΗΣΥ με ανακοίνωσή του.

«Εάν παρά ταύτα», συνεχίζει η ανακοίνωση, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση δεν δημοσιοποιήσουν άμεσα το πόρισμα Καλλή, λαμβάνοντας υπ' όψιν και τις θέσεις των άλλων πολιτικών δυνάμεων, θα επιδιώξουμε τη διά νομοθετικής ρυθμίσεως δημοσιοποίηση του πορίσματος».

Όπως αναφέρει ο ΔΗΣΥ, η χθεσινή απαλλακτική για τους κατηγορουμένους απόφαση του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας «ξεκάθαρα δεν ικανοποιεί το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας».

«Τα ερωτήματα για το ποιος φταίει παραμένουν, διότι ούτε η κοινωνία ούτε εμείς θα ανεχθούμε να εξελιχθεί ο θάνατος 121 ανθρώπων σε έγκλημα χωρίς τιμωρία» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο ΔΗΣΥ αναφέρει ότι θα αναμένει τις επόμενες κινήσεις της Νομικής Υπηρεσίας στην υπόθεση, «ευελπιστώντας ότι θα ληφθούν οι αποφάσεις και θα δρομολογηθούν ενέργειες, που, αυτήν τη φορά, θα οδηγήσουν στην τιμωρία των υπευθύνων».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011, 14:59