Η Εθνική Οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ΄60, σχεδιασμένη για το φόρτο της εποχής εκείνης.

Σήμερα, οι εποχές έχουν αλλάξει, η κυκλοφορία είναι πολύ μεγαλύτερη, ο δρόμος όμως μένει ακόμα ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπεύθυνοι το τελευταίο διάστημα έχουν σταματήσει κάθε συντήρησή του.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η Ιόνια Οδός, δεν υπάρχει -προς το παρόν- άλλος δρόμος, εκτός από αυτόν που ετοιμάζεται να σπάσει ρεκόρ επικινδυνότητας.

Κατά καιρούς, ο δρόμος αυτός, πράγματι, συντηρούνταν τα τελευταία χρόνια, όμως το κομμάτι της εθνικής οδού που διέρχεται από την Αιτωλοακαρνανία, οι υπεύθυνοι έχουν ξεχάσει να το συντηρήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική. Όλη η εθνική οδός από το Αντίρριο μέχρι τα όρια της Αιτωλοακαρνανίας είναι γεμάτη από λακκούβες, υπάρχουν μάλιστα σημεία, που οι λακκούβες υπάρχουν σε όλο το εύρος του οδοστρώματος και ένα αυτοκίνητο πραγματικά «χορεύει» πάνω από μερικά σημεία για να περάσει.

Ιδίως η κατάσταση στο τμήμα από Αγρίνιο και βορειότερα με κατεύθυνση προς τα Γιάννενα, είναι πραγματικά απελπιστική.

Μάλιστα, οι πολλές βροχοπτώσεις του φετινού χειμώνα την έχουν επιδεινώσει.

Το εντυπωσιακό και παράλληλα εξοργιστικό που θα διαπιστώσει κανείς κάνοντας ένα ταξιδάκι ως την Άρτα είναι ότι μόλις περάσει στα όρια της Ηπείρου, η κατάσταση του δρόμου αλλάζει άρδην προς το καλύτερο.

Και αναρωτιέται εύλογα κανείς πώς είναι δυνατόν ξαφνικά οι λακκούβες να «εξαφανίζονται».

O νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος σχολίασε την κατάσταση, λέγοντας: «Είμαι και εγώ διαμαρτυρόμενος για την κατάσταση που επικρατεί στο εθνικό οδικό δίκτυο του νομού μας. Είναι ντροπή για την ελληνική πολιτεία αυτή η κατάσταση».

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης