Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) καταδικάζει κάθε «απόπειρα τρομοκράτησης της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της», όπως αυτή που σημειώθηκε με την αποστολή εκρηκτικού μηχανισμού στο κτίριο 16 της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Γιαν. Αδαμόπουλος, σε δήλωσή του, επισημαίνει ότι «όποιοι κι αν είναι οι “λόγοι”, οι “δικαιολογίες” ή τα “επιχειρήματα” των τρομοκρατών, η τυφλή βία που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των συνανθρώπων μας θα εξακολουθήσει να βρίσκει απέναντί της το σύνολο των ευσυνείδητων και δημοκρατικών πολιτών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελληνική Πολιτεία, συνεχίζει ο κ. Αδαμόπουλος «καλείται, όπως έχει υποχρέωση, να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου η ανεξαρτησία της δικαστικής λειτουργίας να διασφαλίζεται από πράξεις βίας ή από οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση στο έργο της, προκειμένου οι συλλειτουργοί στην απονομή της Δικαιοσύνης να είναι σε θέση να ασκούν απτόητοι και απερίσπαστοι τα καθήκοντά τους, υποκείμενοι αποκλειστικά στο νόμο και τη συνείδησή τους».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΔΣΑ, υπογραμμίζει: «Όλες οι επιστημονικές και επαγγελματικές ενώσεις, όλοι οι κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς έχουν καθήκον να καταδικάσουν απερίφραστα τη βία, από όπου κι αν προέρχεται. Σε μία δημοκρατική κοινωνία, μόνος αποδεκτός τρόπος αντίκρουσης των ιδεολογιών είναι η υγιής αντιπαράθεση επιχειρημάτων, στο πλαίσιο του ελεύθερου δημοσίου διαλόγου, υπό συνθήκες πολυφωνίας και ανεκτικότητας».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης