Ο Έλληνας Αϊνστάιν...

Ο Έλληνας Αϊνστάιν...
Την πρώτη θέση στο βάθρο των πιο έξυπνων ανθρώπων του κόσμου κατέχει ένας Έλληνας. Ο Θεσσαλονικιός Ευάγγελος Κατσιούλης άγγιξε το εκπληκτικό νούμερο των 198 μονάδων στο τεστ νοημοσύνης (IQ).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso», ο κ. Κατσιούλης ανακάλυψε τυχαία ότι ο δείκτης νοημοσύνης του υπερτερεί κατά πολύ εκείνου του μέσου ανθρώπου.

«Στο σχολείο είχα κάποιες ενδείξεις, καλές επιδόσεις, καλές θέσεις σε διαγωνισμούς, στις πανελλήνιες… αλλά ήταν πριν από κάποια χρόνια όταν μπήκα σε μια ιστοσελίδα και μου εμφανίστηκε μια από τις διαφημίσεις για τεστ νοημοσύνης και το έκανα. Πήγα πολύ καλά, μπήκα σε ένα ακόμα σάιτ και άρχισα να μετέχω σε λέσχες» δήλωσε ο ίδιος.

Ο κ. Κατσιούλης ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Τμήμα Ιατρικής Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, ενώ οι σπουδές του επεκτείνονται στη Φιλοσοφία και την Ψυχοφαρμακολογία.

Τον δείκτη νοημοσύνη του κ. Κατσιούλη, σύμφωνα με τους επιστήμονες, κατέχει ένας στο δισεκατομμύριο, ενώ στη δεύτερη θέση στον κατάλογο του «World Genius Directory» βρίσκεται ο Αμερικανός Rick Rosner με 192.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012, 13:20