Συγκλονισμένος από την τελευταία τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» είναι ο Ηρακλειώτης επιστήμονας Γιάννης Κουμπανάκης, ο οποίος την τελευταία πενταετία ζει και δραστηριοποιείται στην Κωνσταντινούπολη στον τομέα του τουρισμού.

Ο ίδιος αισθάνεται ότι «γλύτωσε από του χάρου τα δόντια», καθώς η πτήση του Κωνσταντινούπολη- Αθήνα είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Πόλης, μόλις λίγες ώρες πριν από την επίθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν η πτήση μου είχε περισσότερη καθυστέρηση, μπορεί αυτήν τη στιγμή να μη μιλούσαμε» δήλωσε στο cretapost.gr.

Ο κ. Κουμπανάκης ταξίδευε με την πτήση της Aegean, αλλά λόγω μιας μικρής καθυστέρησης έφθασε στο «Ελ. Βενιζέλος» αργά το απόγευμα.

Στη συνέχεια με άλλη πτήση έφθασε το βράδυ στο Ηράκλειο, όπου και πληροφορήθηκε την τρομοκρατική ενέργεια που είχε γίνει στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ», όπου βρισκόταν και ο ίδιος λίγες ώρες νωρίτερα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό το αίσθημα ότι μπορεί να ανά πάσα στιγμή να βρεθείς τη λάθος ώρα στο λάθος σημείο προκαλεί τρόμο» λέει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις συνεχείς τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώνονται στην Κωνσταντινούπολη, τονίζει ότι το κλίμα δεν είναι το ίδιο με εκείνο που είχε συναντήσει πριν από πέντε χρόνια, όταν πήγαινε για πρώτη φορά στην Πόλη για μεταπτυχιακές σπουδές.

«Αντιλαμβάνεσαι παντού μια παγωμάρα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν εκεί που περπατάς αμέριμνος ανατιναχθεί κάποιος δίπλα σου. Αυτός εξάλλου είναι και ο στόχος της τρομοκρατίας. Να μην αισθάνεσαι ποτέ ασφαλής. Όμως, δεν γίνεται να μη ζεις. Δεν γίνεται να κυκλοφορείς με ανιχνευτή μετάλλων ή εκρηκτικών πάνω σου για να αποφύγεις το μοιραίο» σημειώνει.

Μιλώντας για τα μέτρα ασφαλείας στο «Ατατούρκ», όπως τα έζησε ο ίδιος λίγες ώρες πριν από την τρομοκρατική επίθεση, ο κ. Κουμπανάκης επισημαίνει ότι το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης είναι από τα πιο καλά φυλασσόμενα του κόσμου.

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης