Τα πήρε όλα πίσω για τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ύστερα από δύο χρόνια, ο 43χρονος επιχειρηματίας Αθηναγόρας Ανδρεαδάκης, ο οποίος είχε γίνει στόχος δολοφονικής επίθεσης με χειροβομβίδα.

Με μια ρητή δήλωση παραίτησης από τη θέση της πολιτικής αγωγής σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο επιχειρηματίας όχι μόνο «κλείνει» την αντιδικία του μαζί του αλλά και τον απαλλάσσει από την κατηγορία που αντιμετωπίζει για ηθική αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η… μεταστροφή αυτή έγινε στις 12 Φεβρουαρίου 2014 κι ενώ ο επιχειρηματίας Λαυρεντιάδης ήταν ακόμα προφυλακισμένος και για τη συγκεκριμένη υπόθεση, όταν ο επιχειρηματίας που διατηρεί ξενοδοχείο στην Κρήτη, εμφανίστηκε στην ανακρίτρια και είπε πως «ο Λαυρεντιάδης είναι αθώος».

Η στάση αυτή του κ.Ανδρεαδάκη έχει ιδιαίτερη σημασία για την εξέλιξη της δίκης που επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών με κατηγορουμένους τον Λ.Λουρεντιάδη και ακόμα 6 άτομα. Ο επιχειρηματίας απουσίαζε από το δικαστήριο, αφού τον εκπροσωπούσαν οι δικηγόροι Θαν. Βαρλάμης και Νικ. Κωνσταντόπουλος ενώ εξ αρχής ειχε αρνηθεί την εμπλοκή του. Η δίκη του διεκόπη για τις 5 Δεκεμβρίου αφού δήλωσε αποχή για λόγους ευπρέπειας η πρόεδρος του δικαστηρίου που γνώριζε έναν εξ των συνηγόρων των άλλων κατηγορουμένων) οπότε και αναμένεται να τεθούν επι τάπητος ουσιαστικά και νομικά ζητήματα.

Ο Λ.Λαυρεντιάδης κατηγορείται ηθική αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του 43χρονου επιχειρηματία, Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη με έκρηξη μέσα σε συσκευασία δώρου τον Ιούνιο του 2012, στο σπίτι του στην Βουλιαγμένη. Η βόμβα ήταν σε μια γλάστρα που και είχε το μήνυμα: «Χαθήκαμε. Ελπίζω να σου αρέσει το δώρο μου. Αν θέλεις κάλεσε με…». Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, ο Λαυρεντιάδης φέρεται να έδωσε εντολή για την απόπειρα σε βάρος του Ανδρεαδάκη λόγω προσωπικών διαφορών που φέρεται να είχε με το θύμα . Κατηγορούμενοι στην υπόθεση, πλην του Λαυρεντιάδη είναι άλλα έξι πρόσωπα, πέντε άντρες μεταξύ των οποίων ένας 44χρονος πυροσβέστης και μία 27χρονη γυναίκα.Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ο Λαυρεντιάδης ανέθεσε τον Μάιο του 2012 σε έναν από τους εμπλεκόμενους, έναν 49χρονο, να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου», έναντι τιμήματος 50.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πάντα όμως άλλαξαν τον Φεβρουάριο του 2014 όταν ο κ. Ανδρεαδάκης εμφανίστηκε στην ανακριτρια και δηλωσε: «Είναι ευνόητο ότι λόγω της σύγχυσης στην οποία βρισκόμουν, των αφόρητων πόνων και της βαριάς φαρμακευτικής αγωγής στην οποία υποβαλλόμουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, και του φόβου για τη ζωή μου και την σωματική ακεραιότητα οικείων μου, παρεισέφρησαν ακουσίως εμφαλμένες εκτιμήσεις ή κρίσεις στις καταθέσεις μου σχετικά με τον κ.Λαυρεντιάδη… Κοιτώντας ξανά με ηρεμία τα γεγονότα, μετά απο όλο αυτό το χρονικό διάστημα και επιχειρώντας να συνθέσω όσα δεδομένα είναι γνωστά σε εμένα τόσο πριν όσο και μετα την επίθεση, οφείλω και έναντι της συνείδησής μου να τονίσω, ότι είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο κ.Λαυρεντιάδης δεν είχε ούτε έχει οποιονδήποτε λόγο να με εχθρεύεται αφού ούτε διαφορές είχαμε, ενώ και πριν και μετά από την επίθεση ουδέποτε δέχτηκα οιαδήποτε απειλή εξ αυτού και του περιβάλοντός του…. Γιαυτό οφείλω να δηλώσω ενώπιον σας ότι πιστεύω ότι είναι αθώος της σε βάρος μου εγκληματικής ενέργειας..Εν κατακλείδι εκφράζω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου , την απόλυτη βεβαιότητα για την μη ανάμειξη του κ.Λαυρεντιάδη στην εγκληματική ενέργεια ….και δηλώνω πως ουδεμία αξίωση έχω ή διατηρώ εναντίον του…».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης