Ο Γ. Καμίνης τιμήθηκε με τον έπαινο του «World Mayor 2016» για τις υπηρεσίες του προς τους πρόσφυγες

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017, 04:00
Ο Γ. Καμίνης τιμήθηκε με τον έπαινο του «World Mayor 2016» για τις υπηρεσίες του προς τους πρόσφυγες
Μία από τις τρεις κορυφαίες διακρίσεις στον μεγάλο διεθνή θεσμό «World Mayor 2016» («Δήμαρχος του Κόσμου 2016») απονεμήθηκε την Τρίτη στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Ο κ. Καμίνης τιμήθηκε με τον έπαινο για τις υπηρεσίες του προς τους πρόσφυγες.

Τον τίτλο «Δήμαρχος του Κόσμου» για το έτος 2016 έλαβε ο δήμαρχος της βελγικής πόλης Μέχελεν, Μπαρτ Ζόμερς, ενώ έπαινος για την ενσωμάτωση των προσφύγων απονεμήθηκε στον δήμαρχο της γερμανικής πόλης Λαρ, Βόλφγκανγκ Μίλερ.

Στην επίσημη ανακοίνωση του ιδρύματος που διοργανώνει τον ετήσιο θεσμό «World Mayor» υπογραμμίζεται ότι «ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης έχει εργαστεί αδιάκοπα και με διαφάνεια για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ασφάλειας για τους πρόσφυγες που αφίχθησαν στην Αθήνα, λόγω της προσφυγικής κρίσης. Το πάθος του, η δέσμευσή του και το πνεύμα γενναιοδωρίας του είναι απαράμιλλα» σημειώνεται.

Επίσης, ο Tann vom Hove, υψηλόβαθμος εταίρος του Ιδρύματος Δημάρχων, σε δήλωσή του ανέφερε ότι «ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης αξίζει την ευγνωμοσύνη της Ευρώπης, διότι συνέβαλε στο να μην εξελιχθεί σε καταστροφή μια μεγάλη κρίση». Παράλληλα, επισήμανε ότι «οι μεταναστευτικές ροές κατέφθασαν στην Ελλάδα ακριβώς τη στιγμή που η χώρα βιώνει μία από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις». «Παρ' όλα αυτά, η Αθήνα και πολλές άλλες ελληνικές πόλεις έχουν ανταποκριθεί με γενναιοδωρία και ισχυρή δέσμευση» πρόσθεσε.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017, 04:27