Ειδικοί επί θεμάτων ελαιόλαδου, παραγωγοί, διαφημιστές, δημοσιογράφοι και εξειδικευμένες εταιρείες στην εμπορία του προϊόντος βρέθηκαν στην Παλαιά Βουλή σε μια εκδήλωση για τις ευεγερτικές του ιδιότητες. 

Τα βλέμματα των παρισταμένων ωστόσο καρφώθηκαν πάνω στον Ηγούμενο Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου, ο οποίος φαίνεται ότι ενδιαφέρεται πολύ για το λάδι. Δεν γνωρίζουμε αν η Μονή διαθέτει ελαιώνες και παράγει το θαυμάσιο αυτό ελληνικό προϊόν. Λίγο δύσκολο για τη Χαλκιδική, όπου φύονται ως γνωστόν οι μεγάλες πράσινες ελιές, αλλά μόνο για βρώση. Θα μου πείτε, η Μονή Βατοπεδίου μπορεί να διαθέτει ελαιώνες στη Μεσσηνία, τη Λακωνία και γιατί όχι και στα ημιορεινά του Νομού Χανίων ή του Ρεθύμνου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως ο Ηγούμενος ήταν εκεί, προφανώς για να ευλογήσει το λάδι και τους παριστάμενους. Άλλωστε, όπως το λέει και ο λαός, το λάδι είναι ο ελληνικός χρυσός… 

Για την ιστορία, η εκδήλωση αφορά στο πρόγραμμα «Aristoil» και περιλαμβάνει παρουσιάσεις ερευνών διεθνών πανεπιστημίων -όπως του Χάρβαντ- σχετικά με το πώς το ελαιόλαδο μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας των καταναλωτών, και συγκεκριμένα στους ασθενείς με Αλτσχάϊμερ .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης