Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τη μονή Εσφιγμένου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013, 23:06
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τη μονή Εσφιγμένου
Το αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές, όπου διαμένει η αδελφότητα των Aγιορειτών που εκπροσωπεί τη Mονή επισκέφθηκε το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξήρε την προσωπικότητα και τη συνεισφορά του προσφάτως αποδημήσαντος ηγουμένου Χρυσόστομου Κατσουλιέρη, τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του και επαίνεσε τον νέο ηγούμενο Βαρθολομαίο και την αδελφότητα για την αφοσίωση και την προσήλωση της στην ορθόδοξη πίστη και στην αποστολή της.

«Διπλασιαστήκατε σε αριθμό και εύχομαι να πολλαπλασιάζεστε και να έχετε εν ού μακρώ χρόνου και τα κτιριακά συγκροτήματα της μονής Εσφιγμένου τα οποία σας ανήκουν για να χωρέσετε και να αναπαυτείτε» είπε ο κ. Βαρθολομαίος, κάνοντας αναφορά στο ζήτημα της συνεχιζόμενης κατάληψης από ζηλωτές του κτιρίου της ιστορικής μονής και του παλιού κτιρίου που βρίσκεται στα δεξιά του αντιπροσωπείου της αδελφότητας στις Καρυές και σημειώνοντας ότι η εξέλιξη του θέματος «θα έχει αργά ή γρήγορα, αισία έκβαση». «Το άδικο ουκ ευλογείται. Και για αυτό κατακλείω με δύο τρεις λέξεις προς τους εκ δεξιών γείτονες σας. Άρατε πύλας. Εξέλθετε και απέλθετε» τόνισε ο κ. Βαρθολομαίος, καλώντας τους φροντίσουν για τη σωτηρία της ψυχής τους. Νωρίτερα, μετά τη Θεία λειτουργία στη μονή Παντελεήμονος ο κ. Βαρθολομαίος τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του Πατριάρχη Αλεξάνδρειας Πέτρου Ζ' των συνοδών του και των χειριστών του ελικοπτέρου Σινούκ, που έχασαν τη ζωή τους το 2004, όταν το ελικόπτερο κατέπεσε, ενώ κατευθύνονταν προς το Άγιο Όρος.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013, 23:10