Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρόεδρος του ΟΕΝΓΕ σχετικά με τις προωθούμενες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, που πλήττουν και τους γιατρούς.

«Ο κ. Σαμαράς υποβλήθηκε πρόσφατα σε οφθαλμολογική επέμβαση και νοσηλεύτηκε σε σουίτα του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του το πιθανότερο είναι ότι δεν ήρθε σε επαφή με άλλους γιατρούς πλην των πανεπιστημιακών που τον χειρούργησαν, ώστε να ενημερωθεί διά ζώσης για την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πλέον όλοι οι γιατροί που εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας και ζουν αποκλειστικά από τον μισθό και τις εφημερίες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδιάζει λοιπόν ο κ. Σαμαράς να περικόψει το μισθολόγιο των γιατρών ΕΣΥ κατά 12%, το οποίο αντανακλώμενο και στις εφημερίες σημαίνει περικοπή 24% στις απολαβές των γιατρών, απολαβές που έχουν ήδη υποστεί μείωση 40% από την εφαρμογή των Μνημονίων.

Πιστεύει, άραγε, ο κ. Σαμαράς ότι μπορεί να ανορθώσει το σύστημα υγείας εξαθλιώνοντας οικονομικά τους γιατρούς; Πιστεύει πως οι πολίτες της χώρας θα έχουν ίση μεταχείριση με τη δική του, όταν τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν υλικά για επεμβάσεις και τρόφιμα για ασθενείς;

Ας γνωρίζει καλά ο κ. Σαμαράς ότι οιαδήποτε απόπειρα να περικοπεί εκ νέου το μισθολόγιο των νοσοκομειακών γιατρών θα προκαλέσει κινητοποιήσεις που δεν θα έχουν προηγούμενο. Ας συμβουλέψει λοιπόν τον υπερ-μνημονιακό υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα να πάψει τη διαρροή σεναρίων περικοπής του ειδικού ιατρικού μισθολογίου και ν’ αφήσει τους γιατρούς ήσυχους να επιτελούν το έργο τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης