Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, κ. Γιάννης Διαμαντίδης εγκαινίασε σήμερα το 32ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών, που πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Κατά την χαιρετιστήρια ομιλία του ο κ. Υπουργός ανέφερε τα ακόλουθα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εγκαινιάζοντας σήμερα το 32ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή γιατί αυτό παρότι γίνεται σε μια δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας όμως με την εμπνευσμένη ηγεσία του πρωθυπουργού μας Γιώργου Παπανδρέου η χώρα μας βγαίνει ξανά στις λεωφόρους της ανάπτυξης, της δημιουργίας και της ευημερίας.

Και όπως ήδη έχω πει από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα την ευθύνη της ηγεσίας του νέου υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας η ναυτιλία μας, η παγκόσμια αυτή υπερδύναμη στη θάλασσα, είναι και θα είναι ακόμη περισσότερο με τη βοήθεια όλων μας, η βαριά βιομηχανία της χώρας μας.

Εσείς όλοι οι κατασκευαστές αλλά και οι αντιπρόσωποι των ξένων εταιριών από όλο τον κόσμο – που είναι καλοδεχούμενοι στην φιλόξενη πατρίδα μας να επενδύσουν και να δημιουργήσουν – πρέπει να γνωρίζετε ότι η κυβέρνηση μας στηρίζει τις υγιείς επενδυτικές δυνάμεις όχι απλά για να γυρίσουμε σελίδα, αλλά να γράψουμε ένα νέο βιβλίο επιτυχιών για τη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σκάφη αναψυχής και τα παρελκόμενα τους απασχολούν σήμερα στην πατρίδα μας περισσότερα από 45.000 άτομα αποτελώντας με αυτόν τον τρόπο μια τεράστια κατασκευαστική και εμπορική δύναμη για την Ελλάδα. Αλλά και στον εξαγωγικό τομέα, παρά τις αντίξοες συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε, οι πωλήσεις σκαφών αμιγώς, δηλαδή καθαρά ελληνικής κατασκευής, παρουσιάζουν ανοδικές τάσεις.

Ελλάδα είναι και θάλασσα. Και θέλουμε τους Έλληνες πιο κοντά στη Θάλασσα, για ναυτοσύνη και διάδοση του Ελληνικού θαλασσινού πνεύματος και του ελληνικού σκάφους. Και προς αυτή την κατεύθυνση όλοι μαζί θα εργαστούμε και πιστεύω ακράδαντα ότι θα πετύχουμε.

Καλή επιτυχία στην έκθεση σας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης