«Θέλουμε η Ευρώπη να ξαναβρεί τις συγκριτικές αξίες της δημοκρατίας, της ανοχής, της αναγνώρισης του άλλου, χωρίς διακρίσεις φυλής, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού» ανέφερε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς υποδεχόμενος στην Ακρόπολη περίπου 100 πρόσφυγες, κυρίως μικρούς Σύρους και Αφγανούς, από τους χώρους φιλοξενίας του Ελαιώνα και του Σχιστού.

Ο κ. Μπαλτάς χαρακτήρισε τη σημερινή επίσκεψη των προσφύγων ξεχωριστή, καθώς οι Έλληνες «θέλουμε να δείξουμε ότι η φιλοξενία ανάμεσα σε λαούς δεν είναι μόνο υλική αλλά και ηθική, ιστορική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, συνέδεσε ιδιαίτερα τη Συρία και την καταστροφή της Παλμύρας με την επακόλουθη αρχαιοκαπηλία, για να τονίσει τη σημασία της ακεραιότητας των μνημείων. «Ούτε ο Παρθενώνας είναι ακέραιο μνημείο από αυτήν την άποψη» ανέφερε, υπογραμμίζοντας την παγκόσμια κινητοποίηση για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Μετά την επίσκεψη στον ιερό βράχο της Ακρόπολης οι πρόσφυγες μαζί με τον υπουργό Πολιτισμού ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και του πολιτιστικού οργανισμού Flux Laboratory.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης