Ο ΙΣΑ ζητά να αποσυρθεί το μέτρο που καταργεί το δικαίωμα συνταγογράφησης από τους ιδιώτες ιατρούς στους ανασφάλιστους πολίτες

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022, 18:12
Ο ΙΣΑ ζητά να αποσυρθεί το μέτρο που καταργεί το δικαίωμα συνταγογράφησης από τους ιδιώτες ιατρούς στους ανασφάλιστους πολίτες

Την απόσυρση του μέτρου συνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων για τους ανασφάλιστους πολίτες μόνον από δημόσιες δομές υγείας ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, την Παρασκευή. Επισημαίνει δε, ότι «όλοι οι ασθενείς πρέπει να έχουν δικαίωμα ισότιμης πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας και μάλιστα, η Πολιτεία οφείλει να δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία ειδικά απέναντι στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες».

Ο ΙΣΑ προσθέτει ότι «η εφαρμογή του μέτρου θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στην ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα, ενώ θα επιβαρύνει περαιτέρω τις δημόσιες δομές που σηκώνουν το βάρος της πανδημίας». Επιπλέον, εξηγεί ότι η μεγάλη υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας έχει αναδείξει την ανάγκη για μια ισχυρή πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με τη συμμετοχή των γιατρών της γειτονιάς.

Επιπροσθέτως, αναφέρει ότι ο αποκλεισμός από τη συνταγογράφηση των ιδιωτών ιατρών, αντιτίθεται στον Νόμο περί ισοτιμίας της υπογραφής των ιατρών.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022, 18:12