Ο καύσωνας… ανέβαλε τη στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012, 07:43
Ο καύσωνας… ανέβαλε τη στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ
Δεν θα πραγματοποιηθεί, λόγω καύσωνα, η στάση εργασίας που είχαν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ την Πέμπτη από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 16:00 το απόγευμα.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Ιουλίου.

Η απόφαση των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ έλαβαν την απόφαση μετά από συνάντηση που είχαν με τον Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας- Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Παναγιώτη Τουφεξή.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη, 17 του μηνός, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

Οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στο Ταμείο τους, καθώς, από την ημέρα που εντάχθηκε στον ΕΟΠΥΥ είναι -όπως υποστηρίζουν- σχεδόν ανασφάλιστοι.

Σύμφωνα με το Σωματείο, οι συνθήκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης έχουν υποβαθμιστεί, με αποτέλεσμα περίπου 8.000 ασφαλισμένοι του Ταμείου και ιδιαίτερα άτομα μεγάλης ηλικίας, χαμηλοσυνταξιούχοι με σοβαρά προβλήματα υγείας να ταλαιπωρούνται.

Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν, ότι εφόσον δεν εξομαλυνθεί η απαράδεκτη κατάσταση στο ταμείο τους και δεν λυθούν μια σειρά γραφειοκρατικού τύπου προβλήματα, τα οποία έχουν υποβαθμίσει σημαντικά την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012, 07:47