Ο καλύτερος νέος αγρότης του 2013

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013, 16:08
Ο καλύτερος νέος αγρότης του 2013
Είναι μόλις 26 ετών, αλλά ο Χρήστος Παναγιωτίδης από τη Θεσσαλονίκη κατάφερε να ανακηρυχθεί ο καλύτερος νέος αγρότης του 2013 και να κερδίσει το σχετικό βραβείο στην ημερίδα «Ελληνική γεωργία οι συντελεστές της αλλαγής» που διοργάνωσαν η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και το Κέντρο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας το περασμένο Σάββατο.

Ο κ. Παναγιωτίδης επελέγη νικητής διότι η φάρμα του διαθέτει εξαιρετικά χαρακτηριστικά πολυλειτουργικότητας, βιωσιμότητας, «πράσινων» πρακτικών και κοινωνικής προσφοράς.

Στα 800 στρέμματα του οικογενειακού αγροκτήματος στον οικισμό «Πλατεία» Θεσσαλονίκης, έχει δημιουργήσει μια καθετοποιημένη γεωργική και κτηνοτροφική βιολογική μονάδα (παραγωγή, συσκευασία, εμπορία). Τα ζώα του αγροκτήματος Παναγιωτίδη προέρχονται από αυτόχθονες φυλές και εκτρέφονται με βιολογικές ζωοτροφές που καλλιεργούνται στο χωράφι του (μηδική, καλαμπόκι, σιτηρά κ.α.).

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα που παράγει, διατίθενται απευθείας στην ελληνική αγορά, χωρίς μεσάζοντες, ενώ έχουν βραβευτεί και με το Αργυρό Βραβείο Γεύσης στο 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού.

Σημειώνεται ότι ο νικητής θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες στις 29 Ιανουαρίου 2014 για να διεκδικήσει στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Βραβείο για τον «Καλύτερο Νέο Αγρότη.

Πηγή: cretalive.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013, 16:10