Ο καιρός σήμερα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017, 05:27
Ο καιρός σήμερα
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στη βόρεια Κρήτη, με πιθανότητα τοπικών βροχών ασθενούς χαρακτήρα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε σήμερα. Παράλληλα, κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα κατά τις πρώτες πρωινές και νυχτερινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς στη Β. Ελλάδα (στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), από 14 έως 22 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, από 13 έως 25 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), από 17 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (τοπικά στη νότια Κρήτη έως τους 25 βαθμούς), από 15 έως 23 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και έως τους 24 βαθμούς Κελσίου στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια τμήματα, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια με νεφώσεις, αυξημένες έως τις μεσημεριανές ώρες, προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017, 08:50